طراحی مبدل آنالوگ به دیجیتال تقریب متوالی با توان مصرفی کم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی صنعت برق و الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: EEICONF01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی فتحی قراداغلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق - الکترونیک، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی – غیر دولتی رشدیه، تبریز، ایران

نسیبه عبادی

استادیار، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی – غیر دولتی رشدیه، تبریز، ایران

چکیده

امروزه رشد روزافزون تکنولوژی های دیجیتال باعث گردیده تا مبدل های داده ، از اهمیت بسزایی برخوردار شوند. روشهای متفاوتی برای تبدیل یک سیگنال آنالوگ به کد دیجیتال متناظر آن وجود دارد. یکی از روشهای تبدیل داده های آنالوگ به دیجیتال ، روش رجیستر تقریب متوالی است. هدف این پروژه طراحی یک مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) با روش رجیستر تقریب متوالی (SAR) می باشد. از آنجایی که زیر مبدل دیجیتال به آنالوگ ( sub- DAC ) و مقایسه گر به ترتیب بیشترین مصرف توان را در این نوع مبدل دارند، اکثر طراحان برای کاهش توان مصرفی به این دو نکته توجه می نمایند. لذا طراحی مبدل های کم مصرف به عنوان یکی از موضوعات پر طرفدار برای پژوهش در زمینه مدارهای مجتمع الکترونیک است. در این میان مبدل های تقریب متوالی یکی از بهترین ساختارها در سرعت های نمونه برداری متوسط و دقت متوسط با کمترین میزان مصرف توان شناخته شده است. در این پروژه از روش سوئیچینگ خازنی یكنوا ( Monotonic capacitor switching procedure) استفاده شده است. با به کارگیری این روش ۸۱ متوسط انرژی سوئیچینگ و مقدار کل ظرفیت خازنی نسبت به روش متداول کاهش یافته است. برای حصول اطمینان از ایده ارائه شده، مبدل آنالوگ به دیجیتال تقریب متوالی ۱۰ بیتی با به کارگیری روش سوئیچینگ خازنی یکنوا با فرکانس نمونه برداری MS/ s۰ / ۹ و ولتاژ تغذیه ۱ /۸۷ طراحی و توسط نرم افزار اچ- اسپایس ( H - SPICE) در تکنولوژی pm، CMOS۰ / ۱۸ شبیه سازی شده است. اصلی ترین عامل کاهش مصرف توان در شبیه سازی های انجام شده ، بهره گیری از روش سوئیچینگ خازنی یكنوا و استفاده از منطق فازی می باشد.

کلیدواژه ها

مبدل آنالوگ به دیجیتال، زیرمبدل دیجیتال به آنالوگ، رجیستر تقریب متوالی، سوئیچینگ خازنی یکنوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.