مروری بر تاثیرات فیزیولوژیایی و روان شناختی فعالیت ورزشی در پاندمی کووید- 19

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE05_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خشایار معروفی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورژشی محض دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

با شیوع کرونا ویروس (کووید- 19) در سال 2019، توجه بسیاری از مطالعات به سوی این پیچیدگی در جهان به طور چشم گیری افزایش یافت. در ا ین میان، دیدگاه های متفاوتی درباره اجرای فعالیت های ورزشی ارائه شده است که هریک به طور متفاوتی به مزایا و معایب فعالیت ورزشی در این دوران پرداخته اند. مرور پژوهش های پیشین درباره فعالیت ورزشی و سیستم ایمنی نشان می دهد که انتخاب نوع، شدت و مدت زمان فعالیت ورزشی تعیین کننده مسیر سازندگی یا تخریب گری آن است، چرا که فعالیت های ورزشی شدید با دوره های بازیافت کوتاه می توانند به صورت تصاعدی موجب تضعیف عملکرد سیستم ایمنی شده و افزایش خطر ابتلا به کووید- 19 را افزایش دهند. از سوی دیگر، پس از اجرای تنها یک وهله اجرای فعالیت ورزشی با شدت متوسط می توان شاهد بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش سطوح سایتوکاین های التهابی بود. توجه به رژیم غذایی مملو از درشت مغذیها و ریزمغذی ها مثل ویتامین D نیز در کنار اجرای فعالیت ورزشی می تواند مسیر مبارزه با کرونا وروس را مستحکم تر کند. همچنین، فعالیت ورزشی می توان ابعاد روان شناختی ناشی از پاندمی کووید- 19 مثلافسردگی، اضطراب و استرس را تحت تأثیر قرار داده و موجب بهبود سلامت روان جامعه در دوران قرنطینه شود.

کلیدواژه ها

کوید- 19، کروناویروس، فعالیت ورزشی، فیزیولوژیایی، روان شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.