مقایسه الگوی کینماتیک فلکشن مفصل زانو در کودکان سالم و مبتلا به ناهنجاری های زانوی پرانتزی و ضربدری هنگام پریدن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE05_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد جلال وند

دانشجوی کارشناسی ارشد بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

علی فتاحی

استادیار بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

زهرا انتظاری خراسانی

استادیار رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

چکیده

مفدمه و اهداف: زانوی پرانتزی و زانوی ضربدری یکی از شایع ترین ناهنجاری های مفصل زانو در اندام تحتانی می باشد. که شناسایی آنها در مراحل اولیه زندگی می تواند از بروز مشکلات بزرگ تر بعدی در وضعیت بدنی زندگی فرد، جلوگیری کند. از این رو هدف از تحقیق حاضر مقایسه الگوی کینماتیک فلکشن مفصل زانو در کودکان سالم و مبتلا به ناهنجاری های زانوی پرانتزی و ضربدری هنگام پریدن بوده است. روش کار: 45 نفر دانش آموز در سه گروه (15 نفر دارای زانوی پرانتزی، 15 نفر دارای زانوی ضربدری و 15 نفر دارای زانوی سالم) با میانگین سنی 8 سال، برای شرکت در مطالعه حاضر انتخاب شدند. دانش آموزان مهارت پرش طول را در برابر دوربین فیلمبرداری انجام دادند و با استفاده از نرم افزار کینوویا (نسخه 0.8.15.0) اطلاعات مربوط به مفصل زانو در سه مرحله جداشدنی از زمین، پرواز، و فرود را اندازه گیری کردند. برای بررسی توزیع نرمال داده از آزمون شاپیرو- ویلک و برای تشخیص تفاوت بین گروها از آزمون های کروسکال- والیس و آزمون یومن ویتنی استفاده شد (p> 0/05). یافته ها: در مرحله چداشدن از زمین بین گروه دانش آموزان سالم و دانش آموزان دارای ناهنجاری زانوی پرانتزی و ضربدری تفاوت معنی داری وجود داشت. اما در دو مرحله پرواز و فرود بین هرسه گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتیجه گیری: در ناهنجاری های زانوی پرانتزی و ضربدری گروه عضلانی چهار سر جهت ایجاد ثبات دینامیکی در صفحه فرونتال و ساجیتال تحت تأثیر قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، کینماتیک، مهارت پریدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.