بررسی تأثیرات آفلاتوکسین و راه های کنترل انتقال آن از طیور به انسان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی بزرگ بهداشت و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: HFICONF01_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساره افتخاری کنزرکی

دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه طیور

چکیده

بر اساس گزارش های سازمان جهانی خواربار و کشاورزی، هر ساله حدود 25 درصد از منابع غذایی تولید شده در دنیا توسط سموم قارچی آلوده می شوند. این قارچ ها علاوه بر تولید مایکوتوکسین، سبب کاهش کیفیت مواد غذایی می شوند. مهمترین توکسین تولید شده آفلاتوکسین می باشد که در انسان می تواند سبب سرطان کبد، سندرم ری، بیماری کواشیورکور، اختلال رشد کودکان و حتی مرگ و میر شود. آفلاتوکسین می تواند در فرآورده های طیور ذخیره شده و از این طریق به انسان منتقل شده و اثرات خود را بروز نماید. به منظور کاهش ابقای آفلاتوکسین در فرآورده های طیور راهکارهای مختلفی وجود دارد. از جمله استفاده از پروبیوتیک ها و افزودنی های خوراک مانند ذغال چوب فعال و زئولیت ها. در مجموع فرآورده های حاصل از طیور به عنوان منبع پروتئین حیوانی به دلیل ارزان بودن و مصرف بالا باید از حیث ابقای آفلاتوکسین بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

کلیدواژه ها

افلاتوکسین B1، پروبیوتیک، افلاتوکسیکوزیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.