مدل پذیرش فناوری بیمه الکترونیک در ایران بر مبنای مدل UTAUT

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی سیستم های هوشمند و محاسبات سریع
  • کد COI اختصاصی: ECECON01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دانیال علی اکبری هارونی

کارشناس ارشد نرم افزار، گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی فارسان

تقی جاودانی گندمانی

استادیار، گروه علوم کامپیوتر دانشگاه شهرکرد

چکیده

بیمه الکترونیک در سال های اخیر به دلیل مزایای اقتصادی که داشته است، مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است و به نظر می رسد که در آینده نزدیک این صنعت به شکل فراگیر جایگزین بیمه سنتی خواهد شد.در ایران، این صنعت هنوز در گام های اولیه است و هنوc به شکلی مناسب رواج نیافته است. هدف این تحقیق، ارائه یک مدل پذیرش فناوری برای این صنعت می باشد. در این مطالعه، با بررسی مطالعات پیشین، 28 فاکتور به عنوان فاکتورهای اصلی موثر بر پذیرش بیمه الکترونیک شناسایی شده و به کمک آنها و براساس مدل پذیرش فناوری UTAUT، مدل پذیرش اولیه ای تدوین گردید. سپس این مدل، از طریق یک پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل 137 پاسخ دریافتی نشان داد که 5 فاکتوراز مواد پیشنهادی مورد تایید قرار نگرفتند. در نهایت این مدل، براساس 23 فاکتور تأیید شده، تدوین گردید و امید است که بکارگیری این مدل در دنیای واقعی موجب ترویج بیمه الکترونیک گردد.

کلیدواژه ها

بیمه الکترونیک، مدل پذیرش فناوری، مدل UTAUT، صنعت بیمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.