عدالت اجتماعی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی نقش مدیریت در چشم انداز ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: NMCH05_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده پاپن

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش توسعه منابع انسانی

چکیده

منظور از بحث عدالت در اینجا عدالت اجتماعی است، نه عدالت کیفري. سپس نظریاتی گوناگون را، که از زوایی مختلف به تعریف و تبیین «عدالت اجتماعی» پرداخته اند، مطرح می سازد. نویسنده پس از نقل و ارزیابی اجمالی این نظریات، به این نتیجه می رسد که گرچه هنوز تا رسیدن به یک نظریه مطلوب در باب عدالت اجتماعی، فاصله زیادي وجود دارد، اما می توان این مهم را از طریق تحقیق در آثار بزرگان شیعه به انجام رسانید.عدالت در اسلام، از زیر بنایی ترین مفاهیمی است که تحقق عینی آن در جامعه، از مهم ترین اهداف اجتماعی و سیاسی این دین ذکر شده است.غالب مکاتب و نظریه ها و نظام هاي سیاسی سعی نموده اند به طور نظري و عملی خویش را متصف به آن وانمود کنند. همه انبیاي الهی براي تحقق این اصل مبعوث شده اند.دین مبین اسلام هم به عنوان آخرین دین، تحقق عدالت اجتماعی را سر لوحه اهداف خود قرار داده است و از آن روست که می بینیم آیات بسیاري پیرامون عدالت و واژه هاي مترادف و متضاد آن وجود دارد؛ به گونه اي که امام علی(ع) در کلامی قرآن را سخنگوي عدالت می نامند. در این تحقیق تلاش شده است عدالت اجتماعی را که از اهمیت فوق العاده اي در مدیریت اسلامیبرخوردار است بررسی و ابعاد و شاخص هاي آن، با مراجعه به منابع دینی استخراج شود.

کلیدواژه ها

عدالت توزیعی اجتماعی، نفع متقابل، فرجام گرایی، عرف باوری، وظیفه گرایی، مساوات طلبی، استحقاق، بی طرفی و خدا / مصلحت محوری، انصاف.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.