تناسب تصویرسازی داستان های عامیانه با آموزش فرهنگ بومی به کودکان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی روانشناسی و علوم تربیتی ایران
  • کد COI اختصاصی: HGSE05_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسنی سرخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ارتباط تصویری ، دانشگاه شهید رجایی تهران

فریبا شاپوریان

استادیار، دانشگاه شهید رجایی تهران

چکیده

تصویرسازی و کارکردهای آن در حوزه های گوناگون چون ادبیات و آموزش، به خصوص برای کودکان، سال هاست که در جهان، مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته است. آثار تصویرسازی شده براساس ویژگی های ظاهری و اجزای سازنده، از زوایای گوناگون قابل بررسی هستند. یکی از آن ها، تناسب میان تصویرسازی داستان های عامیانه وآموزش فرهنگ بومی به کودکان است. مرور چگونگی ایجاد این تناسب براساس ویژگی های تصویرسازی این گونه خاص ادبی، با در نظر گرفتن دیدگاه افراد صاحب نظر در زمینه کتاب کودک- جمال الدین اکرمی و نادر ابراهیمی به این پرسش ها پاسخ داده می شود: الف) تصویرگر در بخش نهادهای بیرونی و نمادهای درونی اثر، چگونه عمل کرده است؟ ب) آیا تصویرسازی داستان های عامیانه برای آموزش فرهنگ بومی به کودکان مناسب هستند؟ در این پژوهشِ کیفی با روش توصیفی تحلیلی به گردآوری اطلاعات و دیدگاه های محققین حوزه آموزش و هنر پرداخته می شود و شامل کاربرد تصویر در آموزش، تعریف تصویرسازی، تاریخچه تصویرسازی کتاب کودک، تعریف قصه عامیانه، تأثیر داستان های عامیانه در تصویرسازی، ویژگی های تصویرسازی داستان های عامیانه و توصیف و تحلیل نمونه تصویرسازی های داستان های عامیانه و بحث و نتیجه گیری است. به طور کلی، مباحث مطرح شده در این نوشتار، آشکار می کند که با کمک تصویر می توان اطلاعات فرهنگ بومی رابه متن اضافه و مخاطب کودک را از جنبه های فرهنگی، تاریخی، جغرافیایی و اثر آگاه کرد و به نظر می رسد که کتاب های تصویرگری شده برای کودکان، در دورانی که تکنولوژی معجزه آسا، کلماتی فاقد معنای عمیق ابلاغ می کند، مأمن و پناهگاه مناسبی برای داستان های عامیانه هستند. در واقع، کتاب کودک این فرصت را برای آن ها ایجاد می کند که در یک فرآیند بی پایان آموزش قرار گیرند

کلیدواژه ها

تصویرسازی، داستان های عامیانه، آموزش، فرهنگ بومی، کتاب کودک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.