نقش شعر عرفانی در تربیت جامعه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش منطقه ای جایگاه تربیت در شعر و ادب فارسی
  • کد COI اختصاصی: PPECF01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفورا عبدالهی

دانشجوی کارشناسی پیوسته، رشته آموزش ابتدایی، پردیس امام سجاد (ع)، بیرجند

چکیده

شعر در فرهنگ اجتماعی از جایگاه خاصی برخوردار است و شاعران نیز به قصد تأثیرگذاری بر مردم جامعه و هدایت آنان به لحاظ تربیتی و اخلاقی دست به قلم می شوند و سعی دارند مضامین تربیتی را همراه با مانند گویی ها و کنایات و با زبانی آهنگین و دلنشین در ذهن مخاطب خود نهادینه کرده و آنان را برای پذیرش صفات دینی، عقلانی و اخلاقی آماده سازند. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش شعر عرفانی در تربیت جامعه می باشد. روش این پژوهش کتابخانه ای و تحلیلی- توصیفی است. نتایج حاصل از بررسی چند نمونه شعر عرفانی از شاعران برجسته ای همچون سنایی و مولوی و عطار نشان داد که این نوع شعر با در برداشتن مفاهیم تربیتی، اندرزی و اخلاقی در تربیت و تعلیم افراد جامعه نقش مهمی ایفا کرده و همواره مخاطب خود را به دوری از رذایل اخلاقی و کسب فضایل فرا می خواند و در هدایت آنان بسیار تأثیرگذار است.

کلیدواژه ها

شعر، شعر عرفانی، تربیت، تربیت در جامعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.