ارائه مولفه های طرح واکنش اضطراری به منظور تخلیه ساختمان های مرتفع در حریق شهری مطالعه موردی شهر بابلسر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی رویکرد های نوین مدیریت در مطالعات میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: MANAGCONFG01_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید گیوه چی

دانشیاردانشکده محیط زیست، پردیس دانشگاه های فنی دانشگاه تهران

مهدی حبیبیان

دانش آموخته مدیریت در سوانح طبیعی دانشگاه تهران

مجتبی اردستانی

استاد دانشگاه تهران، رییس دانشکده محیط زیست، گروه آموزشی مهندسی عمران محیط زیست

چکیده

هدف پژوهش بررسی عوامل آسیب پذیری شهر و اثر آن در طراحی برنامه واکنش اضطراری حریق شهر بابلسر می باشد. روش تحقیق توصیفی پیمایشی از نوع کاربردی، با بررسی آتش سوزی های گذشته شهر بابلسر از نظر عوامل ایجاد و گسترش و میزان خسارت وارده و همچنین طراحی پرسشنامه فاکتورهای آسیب پذیری در شهر بابلسر در مقیاس لیکرت و تکمیل آن توسط 151 نفر از کارشناسان امر مدیریت بحران که به روش نمونه گیری کوکران انجام شده و تحلیل آن با استفاده از نرم افزار SPSS به اولویت بندی این عوامل پرداخته شده است با بررسی پرسشنامه های توزیع شده ارزیابی شاخص پرسشنامه موارد خطرآفرین توسط پاسخگویان تمایل بیشتری با پاسخ به گویه (به نظر شما شبکه توزیع گاز تا چه میزان موجب ایجادحریف می شود) بیشترین اهمیت و گویه به نظر شما انفجار تا چه حد باعث ایجاد حریق می شود کمترین اهمیت، گروه های آسیب پذیر توسط پاسخگویان تمایل بیشتری بر پاسخ به گویه (به نظر شما بافت های فرسوده تا چه میزان می تواند به وجود آمد: خطر حریق موثر واقع شود؟( بیشترین اهمیت و گویه به نظر شما شما همجواری با نقاط خطرناک تا چه میزان می تواند در به وجودآمدن خطر حریق موثر واقع می شود؟ کمترین اهمیت بوده است. اقدامات پیشگیرانه توسط پاسخگویان تمایل بیشتری با پاسخ به گویه (مشخص کردن مسیر لوله های اصلی نفت و گاز در کاهش خطرات موثر است) بیشترین اهمیت و گویه جانمایی درست و مناسب شیرهای اتشنشانی در سطح شهر در سرعت بخشیدن به مهار خطرات موثر است کمترین اهمیت بوده است.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، الگوی واکنش اضطراری، EOP، حریق ، شهر بابلسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.