بررسی و رتبه بندی عوامل موثر بر عدم موفقیت توسعه کارآفرینی در صنعت گردشگری استان گلستان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی رویکرد های نوین مدیریت در مطالعات میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: MANAGCONFG01_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی حسینی نژاد

دانشجوی دکتری کارآفرینی کسب و کار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول کارافرینی علی آباد کتول ایران

بهزاد لاله زاری مصلی

دانشجوی دکتری کارآفرینی کسب و کار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول کارافرینی علی آباد کتول ایران

مجید اشرفی

استادیار گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول، گروه کارآفرینی علی آباد کتول ایران

چکیده

این پژوهش به بررسی و رتبه بندی عوامل موثر بر عدم موفقیت توسعه کارآفرینی در صنعت گردشگری استان گلستان با استفاده از روش AHP می پردازد. ابتدا به منظور برسی این عوامل مروری بر متون علمی و تحقیقات پیشین و برگزاری جلسات متعدد با خبرگان صورت گرفت که حاصل این مرحله شناسایی 20 عامل به عنوان عوامل موثر بر عدم موفقیت توسعه کارافرینی در صنعت گردشگری در قالب 5 عامل اصلی دسته بندی شده است و در نهایت یک درخت سلسله مراتبی تصمیم گیری برای مساله تحقیق تهیه گردید، سپس با استفاده از پرسشنامه مقایسات زوجی (پرسشنامه مخصوص AH)، نظر 22 نفر از خبرگان و متخصصان شاغل در سازمان میراث فرهنگی، مدیران هتل ها و اساتید دانشگاه ها اخذ وبا استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی AHP و نرم افزار Choice Expert عوامل اصلی و فرعی وزن دهی و رتبه بندی شد.نتایج نشان می دهد در بین عوامل اصلی موثر بر عدم موفقیت توسعه کارآفرینی در صنعت گردشگری استان گلستان عوامل مرتبط با ارائه خدمات با وزن نسبی 0/229 در رتبه اول اهمیت قرار دارد و پس از آن عامل عوامل فردی و روانشناختی با وزن نسبی 0/217 در رتبه دوم و عوامل اجتماعی و فرهنگی، عوامل سیاست های اقتصادی و قوانین دولتی و عوامل مالی و اقتصادی به ترتیب با اوزان 0/205، 0/199، 0/150 در رده های سوم تا پنجم اهمیت قرار دارند. و به همین ترتیب هم عوامل فردی هر زیر گروه اصلی وزن دهی و رتبه بندی شدند و سپس بر اساس این اولویت ها پیشنهادهای کاربردی ارائه گردید.

کلیدواژه ها

توسعه کارآفرینی، صنعت گردشگری، تکنیک سلسله مراتبی، استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.