آزادی اقتصادی، نابرابری درامد و رضایت از زندگی درایران و برخی کشورهای توسعه یافته

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی رویکرد های نوین مدیریت در مطالعات میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: MANAGCONFG01_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 326
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن محمدی خیاره

استادیار اقتصاد دانشگاه گنبد کاووس

مرجان زمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد کارآفرینی دانشگاه گنبد کاووس

چکیده

از زمان انتشار کتاب «سرمایه در قرن بیست و یکم» توسط پیکتی در سال 2012، توجه زیادی به تأثیر نابرابری درآمد بر جامعه شده است. بااین وجود، تاکنون شناخت ناچیزی در حوزه ی نقش واسطه ای نابرابری درآمد در رابطه ی بین نهادهای بازار و رفاه به دست آمده است. هدف این مقاله مروری بر تدثیر نابرابری درآمد بر میزان رضایت از زندگی با بررسی اثرات شاخص های آزادی اقتصادی بنیاد فریزر بر نابرابری می باشد. بااستفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنت با مروری بر مهم ترین مطالعات انجام گرفته دراین حوزه، نتایج نشان داد که آزادی مالی، ازادیتجاری و رهایی از مقررات دولت نابرابری درآمدی را افزایش و پول سالم نابرابری درآمدی را کاهش می دهد. نابرابری درآمد تأثیرمنفی بر میزان رضایت از زندگی دارد.نتایج برخی پژوهش ها نشان میدهد که نابرابری درآمد، تأثیر شاخص های آزادی مالی، تجارت آزاد و تنظیم مقررات را بر رضایت از زندگی تعدیل می کنند.

کلیدواژه ها

آزادی اقتصادی، نابرابری درآمد، رضایت از زندگی،ایرا، کشورهای توسعه یافته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.