شناسایی عوامل اقتصاد دانش بنیان و تأثیر آن بر توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی رویکرد های نوین مدیریت در مطالعات میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: MANAGCONFG01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی دادخواه

دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشکده علوم انسانی آزادشهر، گنبد کاووس، گلستان

سمیرا ذبیحی

کارشناسی مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی آزادشهر، گنبد کاووس، گلستان

چکیده

هدف: امروزه بسیاری از کشورهای جهان توجه ویژه ای به توسعه اقتصادی دارند و با مشاهده ی ارتباط ساختاری بین اقتصاد دانش و توسعه اقتصادی، درصدد راهکارهایی برای استفاده هرچه بیشتر از این پدیده هستند، اقتصاد دانش اقتصادی است که در آن خلق و بهره برداری از دانش در جهت ایجاد ثروت و به تبع آن رشد و توسعه اقتصادی، نقش قالب را ایفا می نماید، بدین ترتیب این مطالعه به بررسی این مهم پرداخته است.روش شناسی: در ابتدا با مطالعه عمیق ادبیات موضوع و نظر خبرگان، ابعاد و شاخص های سنجش متغیرهای تحقیق مشخص گردید. سپس با استفاده از تکنیک رگرسیون ساده، رگرسیون چندگانه، معادلات ساختاری و آزمون آنووا دو طرفه، به بررسی روابط بین متغیرهای تحقیق پرداخته شد. جامعه آماری، کلیه اساتید و دانشجویان عالی علوم انسانی دانشگاه های دولتی استان گلستان می باشد.یافته ها: بر طبق نتایج حاصله، رشد اقتصادی دانش بنیان اصلی ترین عامل توسعه اقتصادی کشورها است. با توجه به تائید تمام فرضیه های تحقیق، ابعاد اقتصاد دانش بنیان (رژیم اقتصادی و نهادی، توسعه منابع انسانی، نوآوری و اختراعات، فناوری اطلاعات) تأثیر مثبت و معنی داری بر رشد اقتصادی دارند، بدین ترتیب ابعاد اقتصاد دانش بنیان با ایجاد صرفه جویی های خارجی در تولید و استفاده کارآتر از منابع، بهره وری کل عوامل تولید را افزایش داده و موجب افزایش رشد اقتصادی شده اند، رشد اقتصادی نیز تأثیری مثبت و معنی داری بر روی توسعه اقتصادی داشته است.

کلیدواژه ها

اقتصاد دانش بنیان، ابعاد اقتصاد دانش، رشد اقتصادی، توسعه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.