بررسی توانایی جذب برخی فلزات موجود در خاک نظیر آهن، سرب و کادمیوم توسط حلزون خاکی پوسته دار
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنفرانس علوم و فناوری های شیمی کاربردی: شیمی زمین و شیمی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: GECCONF03_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 501
نویسندگان
گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
چکیده
حلزون ها، یکی از گروه نرم تنان و با اندازه کوچک تا متوسط می باشند که معمولاً به سه گروه تقسیم می شوند: حلزون های خاکی، حلزون های دریایی و حلزون های آب شیرین. حلزون های خاکی، بخش مهمی از اکوسیستم را شامل می شوند و نقش مهمی در تجزیه لاشه برگ ها داشته و بر غلظت کلسیم و سایر فلزات خاک موثر هستند. این مطالعه، با هدف بررسی ارتباط و تاثیر ویژگی های خاک بر فراوانی حلزون های خاکی در اراضی کشاورزی انجام گردید. همچنین، بررسی امکان استفاده از این حلزون به عنوان پایشگر فلزات سنگین صورت گرفته است. علاوه بر آن، سعی شد تا قابلیت تجمع زیستی برخی فلزات موجود در خاک، خصوصا فلزات سنگین در پوسته حلزون های خاکی مورد بررسی قرار گیرد. همچنین، تاثیر کودهای شیمیایی نظیر کودهای فسفاته بر این فرایند مورد آزمایش قرار گرفت و در نهایت مشخص گردید کودهای فسفات های که به خاک زمین های کشاورزی افزوده می شوند، سبب افزایش غلظت برخی از فلزات سنگین خاک می گردند و این فرایند می تواند سبب تجمع این فلزات درون پوسته حلزون های ساکن آن خاک شود. در این آزمایش، 20 نمونه حلزون خاکی، به صورت تصادفی و از نقاط مختلف زمین کشاورزی دارای کود شیمیایی و زمین فاقد کود شیمیایی، جمع آوری شد و تا سطح رده شناسایی و طبقه بندی گردید. سپس با بررسی غلظت عناصر موجود در پوسته حلزون به کمک دستگاه جذب اتمی، ارتباط معناداری بین عناصر موجود در خاک حاوی کود فسفاته و پوسته حلزون به دست آمد. مقایسه نتایج به دست آمده با استانداردهای موجود نشان داد غلظت فلزات سنگین در پوسته حلزون خاکی موجود در زمین کشاورزی حاوی کود شیمیایی، بیش تر از حد مجاز بود. باتوجه به نتایج به نظر می رسد حلزون خاکی قابلیت انباشت فلزات سنگین در بدن خود را دارد.کلیدواژه ها
حلزون خاکی پوسته دار، فلز سنگین، تجمع زیستی، کود فسفاتهمقالات مرتبط جدید
- نقش قراردادهای هوشمند و حقوقی در بهینه سازی فرآیندهای خرید، نصب و نگهداری سیستم های فیلتراسیون در صنایع پتروشیمی
- نقش فیلترهای غشایی در صنایع نفت و گاز: اصول بازرسی و ارزیابی عملکرد سیستم های فیلتراسیون
- شبیه سازی سیالات الکتروفیلتر و داکتینگ
- سنتز و ساخت غشاهای پلی سولفون و پلی اتر سولفون با خواص و آبدوستی کنترل شده برای کاربرد در فناوری های جداسازی غشایی
- تولید عایق نسوز از پسماند تصفیه آب پالایشگاه گاز: تحولی در مدیریت پسماند و توسعه صنعتی پایدار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.