نخستین قانون کار و توسعه صنعتی آن در اقتصاد ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMCCONF07_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 342
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدایت حسین زاده

استادیار، گروه اقتصاد، دانشگاه پیام نور، ایران

آیدین تاج محمدی

گروه اقتصاد، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه پیام نور تبریز

چکیده

جامعه ایران در دوره پیشا سرمایه دارای عمدتاً روستایی و ایلیاتی بود و روابط کاری آن نیز از نوع ارباب رعیتی بود. با تأسیس سلسله پهلوی در سال 1304 ش که با محوریت مدرن سازی، سکولاریزم کردن جامعه سنتی و صنعتی کردن کشور شتاب گرفت و در سال 1310 ش از سوی مجلس شورای ملی با تصویب ماده واحده ای با عنوان قانون مجازات مقدمین بر علیه امنیت و استقلال کشور که از سوی رضا شاه بشدت مورد سرکوب قرار گرفت. قانون کار اولین بار در سال 1325 ش به تصویب رسید و در سال 1369 ش دستخوش اصلاحاتی گردید که حمایت از طبقه آسیب پذیر جامعه همانند قشر کارگر بود که در مقایسه با قانون قبلی خود هزینه های زیادی را متحمل کارفرمایان گردانید در مقاله فوق آثار قانون کار در صنعت مورد تحقیق و بررسی قرار می گیرد. تحقیقات بدست آمده که با استفاده از اطلاعات و داده های ترکیبی مربوط به کارگاه هایی که دارای 50 نفر کارکن یا بیشتر برای دوره زمانی 1367 تا 1381 به دست آمده حاکی از آن است که با اعمال تغییرات در قانون کار ایران توانسته به نشر مهم صنایع از کل اقتصاد و توسعه صنعتی ایران را آسان نماید.

کلیدواژه ها

دوره پیشاسرمایه، ارباب رعیتی، سلسله پهلوی، توسعه اقتصادی، قانون کار، تغییرات ساختاری، صنعتی شدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.