مدل‌سازی و تحلیل راهبردی اکوسیستم کارآفرینی فراگیر شهری با رویکرد نظریه بازی‌ها (مورد مطالعه: شهر کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه بهبود مدیریت، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BEHMD-14-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت شکیبا

دانشجوی دکتری کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

سهراب دل انگیزان

دانشیار گروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی، اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

یوسف محمدی فر

استادیار گروه مدیریت کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

چکیده

یکی از مشکلات عمده شهر کرمانشاه به عنوان یکی از شهرهای محروم در ایران، فقر است. اکوسیستم کارآفرینی فراگیر متشکل از مجموعه عواملی است که به‌صورت مجزا یا درهم‌تنیده به منظور خلق کسب‌وکار در بین گروه‌های فقیر ایفای نقش می‌کنند. مقاله پیش رو به مدل‌سازی و تحلیل راهبردی اکوسیستم‌ کارآفرینی فراگیر شهر کرمانشاه با رویکرد نظریه بازی‌ها می‌پردازد. در این پژوهش با استفاده از یکی از مدل‌های نظریه بازی‌ها موسوم به مدل گراف، به‌عنوان ابزاری مناسب برای مدل‌سازی و تحلیل مسائل پیچیده، بازی شکل‌گرفته بین ذینفعان مختلف اکوسیستم کارآفرینی فراگیر شهر کرمانشاه مدل‌سازی و تحلیل خواهد شد. نتایج مدل نشان می‌دهد با بازیگران فعلی و ترجیحات کنونی آن‌ها، محتمل‌ترین نتیجه ممکن ادامه وضعیت موجود است و بر این اساس احتمال عملیاتی شدن هر نوع اصلاح اکوسیستم کارآفرینی فراگیر شهر کرمانشاه پایین است. همچنین نتایج به دست آمده با استفاده از تحلیل بازی معکوس بیانگر آن است که جلوگیری از تداوم وضع موجود مستلزم اتخاذ سیاست‌هایی با هدف تغییر ترجیحات کنونی کنشگران اکوسیستم کارآفرینی فراگیر این شهر و همراه نمودن آن‌ها برای انجام اصلاحات است، که دستیابی به چنین هدفی نیازمند دخالت، اهتمام و پیگیری مبتنی بر برنامه تصمیم‌سازان ارشد شهر و اجرای سیاست‌های پیشنهادی اکوسیستم کارآفرینی فراگیر در یک بازه زمانی میان‌- بلند مدت است.

کلیدواژه ها

اکوسیستم کارآفرینی فراگیر, شهر کرمانشاه, نظریه بازی‌ها, تحلیل پایداری, بازی معکوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.