الگوی بین‌المللی‌سازی پایدار در صنایع تکنولوژی محور دارویی ایران: تبیین اقدامات صورت گرفته و ارائه مدل مطلوب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه بهبود مدیریت، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BEHMD-14-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثمینه سلطان زاده

دانشجوی دکتری کارآفرینی، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

مهران رضوانی

دانشیار گروه کارآفرینی سازمانی، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

علی مبینی دهکردی

دانشیار گروه کارآفرینی در فناوری، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

طیبه عبدلی محمدآبادی

دکتری کارآفرینی، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

چکیده

توسعه پایدار بین‌المللی، توانایی جامعه برای هدایت به سمت آینده مطلوب بین‌المللی می باشد. پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی بوده و به روش کیفی با استفاده از رویکرد مطالعه موردی چندگانه، 15 کسب‌و‌کار تکنولوژی محور دارویی را مورد بررسی قرار داده است. روایی و پایایی ابزار گردآوری داده‌ها به تایید رسیده است. نتایج تحلیل داده‌ها از طریق کدگذاری، ۵ مقوله اصلی را در رابطه با فرآیند بین المللی سازی پایدار در کسب‌وکارهای فناوری محور دارویی شناسایی کرد. یکی از از این مقولات پیشران‌های بین المللی سازی پایدار می‌باشند، که شامل عوامل اقتصادی، عوامل محیطی و عوامل اجتماعی است که در تعامل با درجه بین المللی سازی پایدار بر شکل‌گیری راهبردهای بین المللی سازی پایدار نقش دارند. یک مقوله مدل کسب و کار پایدار می‌باشد که شامل ارزش پیشنهادی، ارزش دریافتی و ایجاد و تحویل ارزش می‌باشند. و مقوله دیگر راهبردهای بین‌المللی‌سازی پایدار می باشد که شامل راهبرد عمومی، راهبرد وظیفه ای و ورود می باشد. و در نهایت مقوله نهایی پیامد بین‌المللی‌سازی پایدار در کسب و کارهای تکنولوژی محور دارویی می می‌باشد که شامل توسعه بازار، پایداری روابط در شبکه و افزایش اعتبار شرکت می‌باشد. این نتایج بینش‌های ارزشمندی برای مدیران و محققین در خصوص نحوه بین المللی سازی پایدار در کسب و کارهای تکنولوژی محور دارویی ایجاد می‌کند.

کلیدواژه ها

بین‌المللی‌سازی, بین‌المللی‌سازی پایدار, مدل کسب و کار پایدار, درجه بین المللی سازی پایدار, کسب و کارهای حوزه دارو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.