بررسی و مقایسه تأثیر آموزش جرأت ورزی به روش مشاوره گروهی بر افزایش مهارت های اجتماعی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE07_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز نظرعلی

دکترای روانشناسی( رواندرمانی)، از وین – اتریش، رییس مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران - ایران

شکوه نوابی نژاد

دکترای مشاوره روانشناسی، از آمریکا، استاد – عضو هییت علمی دانشگاه خوارزمی، تهران - ایران

قدسی احقر

دکترای روانشناسی، استاد، عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات، تهران - ایران

چکیده

اهداف: با توجه به پیچیدگی شرایط زندگی، در سال های اخیر توجه زیادی به مبحث »تعامل اجتماعی« شده است. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر آموزش جرأت ورزی به روش مشاوره گروهی بر افزایش مهارت های اجتماعی دانشجویان است. روش تحقیق:جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. حجم نمونه با استفاده از فرمول حجم نمونه 80 نفر با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. جهت جمع آوری داده ها از چهار ابزار عمده :1 پرسشنامه مهارت های اجتماعی شامل 20 سؤال 5 گزینه ای، :2 پرسشنامه دموگرافیک :3 مصاحبه بالینی :4 پیشرفت تحصیلی دانشجویان (مقایسه معدل نیمسال قبل از مشاوره گروهی و معدل نیمسال بعد از مشاوره گروهی ) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی- درصد – نمودار )، آمار استنباطی (آزمون T مستقل و T همبسته و واریانس)، از طریق پردازش داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که بین مهارت های اجتماعی گروه آزمایش در پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معنی داری وجوددارد و گروه کنترل در پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معنی داری وجود ندارد . مقایسه میانگین نمرات آزمودنی های دو گروه نشان می دهد که مهارت های اجتماعی آزمودنی ها در گروه آزمایش در پس آزمون بیشتر از گروه کنترل است.نتیجه گیری : به طور کلی براساس یافته ها می توان گفت آموزش جرأت ورزی به روش مشاوره گروهی بر بهبود مهارتهای اجتماعی و آموزش آکادمیک دانشجویان موثر است.

کلیدواژه ها

آموزش ابراز وجود، مشاوره گروهی، مهارتهای اجتماعی، دانشجویان، پیشرفت تحصیلی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.