تاثیر هشت هفت تمرین اسپینینگ بر سطوح سرمی CTRP-3 مردان چاق غیرفعال

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: ICSPORT01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جواد صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، سمنان، ایران.

حسن عبدی

استادیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، سمنان، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: CTRP-3 از جمله آدیپوکاین های ضدالتهابی نسبتاً جدیدی می باشد که بر متابولیسم انرژی بدن تاثیر می گذارد و سبب تقویت و بهبود سیستم ایمنی می شود. هدف از پژوهش حاضر، اثر هشت هفت تمرین اسپی نینگ بر سطوح سرمی CTRP-3 مردان چاق غیرفعال بود.روش تحقیق: بدین منظور 24 مرد چاق (شاخص توده بدنی بالای 30 ) با دامنه سنی 25 تا 35 سال شهرستان گرمه انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تمرین اسپینینگ و گروه کنترل تقسیم شدند . برنامه تمرینی به مدت 8 هفته، هر هفته سه جلسه انجام شد. گروه تمرین اسپینینگ شامل رکاب زدن گروهی دوچرخه با موزیک به مدت زمان 30 دقیقه با شدت 40 درصد ضربان قلب ذخیره و براساس اصل اضافه بار به تدریج تا انتهای دوره تمرین به 40 دقیقه با شدت 65 درصد ضربان قلب ذخیره پرداختند. گروه کنترل در هیچ برنامه تمرینی ورزشی شرکت نداشتند. سطوح سرمی CTRP-3 به روش الایزا اندازه گیری و با نرم افزار SPSS V22 در سطح معناداری 05 / 0 ≥ P تحلیل شد.یافته ها: نتایج درون گروهی نشان داد، مقادیر CTRP-3 پس از انجام هشت هفته تمرین اسپینینگ 001 / 0 = p به میزان 46 / 27 درصد افزایش معناداری داشت. همچنین سطح سرمی CTRP-3 در مقایسه هشت هفته تمرین اسپینینگ با گروه کنترل تفاوت معناداری داشت 001 / 0 = p نتیجه گیری: به نظر می رسد این نوع تمرین به واسطه افزایش مارکر ضدالتهابی CTRP-3 که در متابولیسم بدن نقش دارد؛ می تواند به عنوان عامل پیش گیری و یا هشدار دهنده بیماری ها، فرآیندهای متابولیکی و عملکردهای دستگاه های مختلف بدن موثر باشد.

کلیدواژه ها

تمرین اسپینینگ، CTRP-3 ، چاق، غیرفعال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.