تاثیر پایداری ترمودینامیکی ساختار بر روی تبلور پروسکایت های ((Zn, Sr, Mg) MTiO(3) به روش سنتز احتراقی و شکافت آب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی مهندسی مواد و متالورژی ایران و چهاردهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES14_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید جوادی بایگی

کارشناسی ارش د، گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

سحر ملازاده بیدختی

استادیار گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

جلیل وحدتی خاکی

استاد گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هدف از این تحقیق، استفاده از روش سنتز احتراقی در محلول برای سنتز ذرات (SrTiO(3), ZnTiO(3 و (MgTiO(3 است. در سنتزپروسکایت ها از پیش ماده تترا اتیل اورتوتایتانات به عنوان منبع (+4) Ti و از نیترات های روی، استرانسیوم و منیزیم به ترتیب جهتتامین یون های (+2) Sr(+2), Zn و (+2) Mg استفاده شد. سنتز احتراقی در دماهای اولیه 330 و 500 درجه سانتیگراد توسط سوختگلایسین انجام شد. تاثیر پارامتر پایداری ترمودینامیکی ساختار جهت تبلور نمونه ها با ترکیبات پروسکایت دوتایی مورد بررسیقرار گرفت. ارزیابی آنالیز اشعه ایکس حاکی از تبلور موفقیت آمیز پروسکایت های ذکر شده در دمای 500 درجه سانتیگراد بود.پروسکایت ها (SrTiO(3), ZnTiO(3 و (MgTiO(3 به دلیل خواص نوری از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. بدین ترتیب عملکردذرات سنتز شده با بررسی شکافت آب ذرات توسط شبیه ساز نور خورشید انجام شد. عملکرد مطلوب در نمونه های سنتز شده بهدلیل ماهیت الکترون- حفره ساختارهای پیچیده پروسکایت ها است. میزان جرم تبخیری آب در تست مربوط به شکاف آب درنمونه (ZnTiO(3 نسبت به (SrTiO(3 و (MgTiO(3 بیشتر بود.

کلیدواژه ها

پروسکایت، سنتز احتراقی، شکافت آب، خواص نوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.