مطالعه و بررسی مولفه های موثر بر ارتقاء و بهبود عملکرد مدیریت شهری با نقش میانجی اعتماد سازمانی و هنجارهای عمل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم انسانی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: DHCONF05_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه فرمانی

کارشناس ارشد برنامه ریزی توسعه منطقه ای دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس آموزش منطقه ۱۶ شهرداری تهران

چکیده

این پژوهش به بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر مدیریت منابع انسانی و در راستای آن بر بهبود عملکرد این نهاد اجتماعی و توسعه پایدار شهری می پردازد . لزوم بکارگیری اهرم های اساسی توسعه پایدار در طراحی و تبیین خطی مشی راهبردی نهادهای تصمیم گیری در سطوح مختلف باعث گردیده است که این خود تبعات گوناگونی را به همراه داشته است . به دلیل آنکه تحقیقات بنیادی در سازمان ها و ادارات , به خصوص شهرداری ها کمتر انجام شده ، در این تحقیق زنان شاغل و خدمتگزار در حوزه معاونت مالی واقتصاد شهری شهرداری تهران که شامل اداره کل مالی و اموال ، اداره کل منابع انسانی و اداره کل تشخیص و وصول درآمد می باشند مورد بررسی قرار می گیرند و تلاش می شود تا مسائل و مشکلات و نقاط ضعف و قوت این بخش را که نقش مهمی در زمینه بهبود عملکرد افراد جامعه شناسایی و برنامه ریزی لازم جهت رفع مسائل و مشکلات صورت گیرد تا نقش نیروی انسانی شاغل در این بخش در خدمات رسانی به (شهروندان تهرانی) در راستای توسعه پایدار شهری مورد سنجش قرار گیرد .امروزه شهرداری ها به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی و درقالب حکومت محلی وظایف متعددی در حوزه خدمات شهری ، عمران شهری ، برنامه ریزی شهری ، رفع مشکلات اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی شهرها و درنهایت توسعه پایدار شهری را برعهده دارند و به دلیل ارتباط مستقیم مردم به وظایف این نهاد اجتماعی ، ضرورت تحلیل موضوعات مرتبط با سرمایه اجتماعی ایجاد شده و تاثیر آن بر بهبود و توسعه پایدار شهری اعم از درون سازمانی و برون سازمانی بسیار حائز اهمیت است.دراین تحقیق متغیرهای سرمایه اجتماعی (شبکه های رسمی ، اعتماد و هنجارها) و متغیرهای بهبود عملکرد سازمان در راستای بهبود و توسعه پایدار شهری ( کارایی ، اثربخشی و علوم رفتاری) تعریف شده است. تحقیق حاضر جزء تحقیقات بنیادی محسوب شده و از نظر گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی است . برای جمع آوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع ، از روش کتابخانه ای و شبکه های اینترنتی و بررسی پرسشنامه های استاندارد ، با اساتید و صاحب نظران نیز مشورت می شود .در پایان برای تحلیل توصیفی داده ها از آمار توصیفی وبرای بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و مدیریت منابع انسانی و نیز بهبود عملکرد سازمان در راستای توسعه پایدار شهری از تحلیل مسیر ، ضریب همبستگی پیرسون ، میانگین و آزمون t استفاده می شود.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی، شهرداری تهران، بهبود، عملکرد کارکنان , توسعه پایدار، بهره وری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.