راهکارهای توانمندسازی معنویت در تمدن نوین اسلامی از منظر آموزه های دینی در درون خانواده

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مؤلفه‌های تمدن‌ساز در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICRCONF01_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نوروزی کیاسرا

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآن مجید، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشکده علوم قرآنی آمل

چکیده

معنویت یکی از مهم ترین ساحت های تربیتی در دین مبین اسلام و مورد توجه مقام معظم رهبری در تمدن نوین اسلامی می باشد. خانواده نخستین بستر نظری و عملی معنویت به شمار می آید. از جمله راهکارهای توانمندسازی معنویت در درون خانواده می توان به الگو گیری و الگودهی، معاشرت با علماء، عبرت آموزی از قصص قرآنی، آموزش به روش ساندویچی، برگزاری مراسمات مذهبی و... اشاره کرد که سبب خودشناسی، اعتماد به نفس، خردمندی و... می شود و از اضطراب و عصبانیت، اعتیاد، بی بند و باری، طلاق و... جلوگیری می کند؛ چرا که سلامت جامعه و تمدن نوین اسلامی در گرو سلامت خانواده و عمل به آموزه های دینی است. این پژوهش برآن است تا با ارائه آموزه های دینی مناسب، گامی در جهت توانمندسازی معنویت در تمدن نوین اسلامی در درون خانواده بردارد. این نوشتار از جهت نگرش مسئله محور، راهبردی توصیفی-تحلیلی، رهیافت درون دینی و جمع آوری کتابخانه ای است.

کلیدواژه ها

معنویت، تمدن، تمدن نوین اسلامی، آموزه های دینی، خانواده.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.