بررسی نظریات یادگیری تأثیر گذار بر برنامه درسی نظام یادگیری الکترونیکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مدیریت، علوم انسانی و مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: ARSCS07_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه داستانپور

استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

حسین داستانپور

کارشناس ارشد علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی و آموزگار آمورش و پرورش

چکیده

ت وفیق در دستیابی به اهداف آموزش بدون استفاده از نظریه های یادگیری امکان پذیر نیست، تربیت به هر طریق که صورت گیرد، بر پایه یادگیری خواهد بود. بر این اساس زمانی که مدرس در پی آن است که دریابد، موضوع خاصی را چگونه باید تدریس کرد، ناگزیر از مراجعه به روانشناسی یادگیری و نظریه های مربوط به آن است. در این مقاله برای تبیین رابطه ی نظریات یادگیری و برنامه درسی نظام یادگیری الکترونیکی درباره ی رویکردهای روانشناسی یادگیری غالب در هر یک از نسلهای سه گانه آموزش بحث می شود. با توجه به پیدایش و سیر تحولات نظام یادگیری الکترونیکی، نظریات یادگیری از جمله یک رفتارگرایی دو شناخت گرایی سه سازنده گرایی معرفی شده اند. درباره ی چگونگی تأثیر نظریات یادگیری بر نظام یادگیری الکترونیکی می توان مسأله را بدین صورت بیان کرد که فرض های معرفت شناسی دیدگاه هایی که درباره ی آنها بح ث شده است، هر کدام در زمان شکل گیری نسل های آموزش باز و از راه دور به نوعی بر مؤلفه های مهم این نظام آموزشی از قبیل معلم، فراگیر، برنامه درسی و راهبردهای یاددهی یادگیری مؤثر بوده اند. که در این مقاله هر یک به طور جداگانه تبیین شده است و در ادامه رویکردهای یاددهی یادگیری رفتارگرایی، -شناخت گرایی و ساخت گرایی با نظر به مبانی معرفت شناسی آنها بررسی و مقایسه شده اند، آنگاه جایگاه هر یک از این رویکردها در تحقّق اهداف نظام یادگیری الکترونیکی مشخص شده است. روش تحقیق ،روش کیفی تحلیل محتوا می باشد.

کلیدواژه ها

نظریات یادگیری، برنامه درسی، نظام یادگیری الکترونیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.