بررسی نقش واسطه ای مدیریت سود در ارتباط بین صورت های مالی و اجتناب مالیاتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مدیریت، حسابداری و اقتصاد سالم در بانک، بورس و بیمه
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF06_339
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 314
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام اسدی

گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران

مسعود احمدی منصورآباد

استادیار گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی اهر، اهر، ایران

حامد همتی

استادیار گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی اهر، اهر، ایران

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی و مطالعه نقش واسطه ای مدیریت سود در ارتباط بین صورت های مالی و اجتناب مالیاتی درشرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام پذیرفته است. مطالعه از نظر هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت،یک پژوهش توصیفی با تأکید بر روابط همبستگی می باشد. به منظور آزمون فرضیات تحقیق پس از جمع آوری و غربالاولیه داده ها، با استفاده از نمونه ای متشکل از شرکت هایی که در صنایع مختلف مشغول فعالیت هستند، بالغ بر 80 شرکت-سال در دوره زمانی 10 ساله (1389-1398) بررسی شد. به منظور محاسبه و طبقه بندی متغیرهای تحقیق از نرم افزار Excel استفاده شده است سپس با استفاده از تحلیل رگرسیون لجستیک چندگانه موجود در نرم افزار Eviews8 بهآزمون فرضیات تحقیق پرداخته شد. بر اساس نتایج بررسی فرضیات تحقیق بین تجدید ارائه صورت های مالی و اجتنابمالیاتی در شرکتهای رابطه معناداری منفی؛ بین اقلام تعهدی و اجتناب مالیاتی رابطه معنادار مثبت؛ بین اهرم مالی واجتناب مالیاتی عدم وجود رابطه معنادار و بین اندازه شرکت و اجتناب مالیاتی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراقبهادار تهران رابطه معنادار مثبتی وجود دارد. به طور کلی نتایج تحقیق حاکی از آن است که ضریب برآوردی برای متغیراثر متقابل تجدید ارائه صورتهای مالی و مدیریت سود در مدل رگرسیون معنادار نبود و لذا اجتناب مالیاتی ارتباط بینتجدید ارائه صورت های مالی و مدیریت سود را تحت تاثیر قرار نمی دهد.

کلیدواژه ها

ارائه صورت های مالی، مدیریت سود، اجتناب مالیاتی، بورس تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.