بررسی تاثیر آموزش مثبت اندیشی و دعا بررضایت از زندگی زنان سالمند مبتلا به افسردگی و اضطراب مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی امام رضا (ع) شیراز سال 1397

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت نگر
  • کد COI اختصاصی: NCPP06_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماهتاب نراقی راد

دانشجو کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی شیراز،

فریبا قدس بین

گروه آموزشی پرستاری بهداشت جامعه دانشکده پرستاری و مامایی شیراز

معصومه رامبد

گروه آموزشی پرستاری داخلی- جراحی دانشکده پرستاری و مامایی شیراز

چکیده

هدف: افزایش تعداد سالمندان و رویارویی آنها با چالشهای متعدد اجتماعی، محدودیت های مالی ، کاهش سلامت جسمی و روانی بر سالمندان تاثیر منفی دارد و به موازات این مشکلات رضایت از زندگی سالمندان کاهش می یابد. بنابراین هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مثبت اندیشی و دعا بر میزان رضایت از زندگی زنان سالمند مبتلا به افسردگی و اضطراب مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی امام رضا(ع) شیراز بود.روش: این پژوهش یک مطالعه ی شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون می باشد که طی آن83 زن سالمند مبتلا به اضطراب و افسردگی مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی امام رضا (ع) شیراز که کمترین نمره را در میزان رضایت از زندگی دریافت کرده به روش نمونه گیری در دسترس و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی مشخصات دموگرافیک و رضایت از زندگی سالمندان فرم Z بود. گروه آزمایش 8 جلسهی 90 دقیقهای(هفته ای یکبار) آموزش مثبت اندیشی و دعا دریافت نمودند اما گروه کنترل تحت مداخله قرار نگرفت. بلافاصله و یک ماه بعد از اتمام جلسات آموزشی هر دو گروه با پرسشنامه ی رضایت از زندگی سالمندان LSI-Z (Life Satisfaction Index-Z) Z ارزیابی شدند.یافته ها : میانگین نمره ی رضایت از زندگی از قبل تا یک ماه بعد از مداخله در گروه آزمایش از (7/6±2/89) به (12/08 ±2/44) بهبودی چشمگیری یافت. درحالیکه در گروه کنترل میانگین نمره ی رضایت از زندگی از (7/38 ±3/6) به (9/29 ±3/7) رسیده بود. با در نظرگرفتن زمان ، گروه و زمان در گروه اختلاف آماری معناداری بین دو گروه وجود دارد .( P < /001)نتیجه گیری : نتایج نشان داد ایجاد نگرش و پرورش افکار مثبت و تکیه بر باورهای معنوی منجر به بهبود رضایت از زندگی در سالمندان می گردد.

کلیدواژه ها

رضایت از زندگی ، سالمندان ، مداخلات روانشناسی مثبت گرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.