شناسایی توانمندسازهای سازمانی تاکتیکی جهت ارتقاء حکمرانی پروژه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه ایران
  • کد COI اختصاصی: IPMC15_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامره جدیدالاسلامی

دانشجوی دکتری مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدحسین صبحیه

دانشیار، عضو هیئت علمی، گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

ماهیت حاکمیت خوب پروژه بر ضرورت برنامه ریزی مشارکتی و تامین منافع ذینفعان در سطوح مختلف سازمانی و در کل همسویی اهداف پروژه با استراتژی فراگیر سازمانی، تاکید دارد. در سازمان های پروژه محور، به منظور اثربخشی، موفقیت و نیل به اهداف سازمانی اغلب از فرآیندها و ساز و کارهای رسمی حاکمیت بهره گرفته میشود که ممکن است در سطوح مختلف سازمانهای پروژه محور متفاوت باشد. مطالعات نشان میدهد که سازمانهای دارای حکمرانی پروژه کارا، در قیاس با سایر سازمانها، تقریبا معادل بیست درصد سود بیشتر کسب کرده اند. این موضوع بیانگر آن است که تمرکز بر ارتقاء حکمرانی پروژه، قابلیت بالقوه برای افزایش بازده مالی پروژه ها را به دنبال دارد. پویایی، سنت گریزی و پیچیدگی سازمانهای امروزی و نیز عدم وجود ثبات محیطی موجب شده تا به منظور تعدیل شرایط نامطمئن و پیچیده، مدیران به استفاده از ابزار توانمندساز روی بیاورند. توانمندسازها بهترین شیوه هایی هستند که اجرای بهترین روشها را تسهیل میکنند، و به پایداری پیشرفتهای سازمان کمک مینمایند. در این راستا توجه به نقش حیاتی پروژه ها در سازمانهای پروژه محور و ساختار و چارچوب اجرایی آنها به عنوان ابزار اصلی تحقق اهداف استراتژیک و تغییرات مفید و مثبت بیش از پیش اهمیت پیدا کرده و شناخت این توانمندسازها و شناسایی تاثیر آن ها بر حاکمیت پروژه، نقش به سزایی در موفقیت سازمان های پروژه محور خواهد داشت. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی و طبقه بندی توانمندسازهای سازمانی تاکتیکی جهت ارتقا حاکمیت پروژه است. در این مقاله توانمندسازهای سازمانی تاکتیکی جهت ارتقاء حکمرانی پروژه با استفاده از مرور چترگونه شناسایی؛ و با استفاده از آنالیز توصیفی طبقه بندی شده است. تأثیر این توانمندسازها بر حاکمیت پروژه میتواند به عنوان ابزاری مناسب جهت ارزیابی و سنجش موفقیت و وضعیت پروژه و نیز پیاده سازی موثر چارچوبهای حاکمیت در سازمانهای پروژه محور، مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

توانمندسازهای سازمانی، حکمرانی، توانمندسازهای تاکتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.