ارائه چارچوب مدیریت ذینفعان در پروژه های مشارکت عمومی-خصوصی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه ایران
  • کد COI اختصاصی: IPMC15_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1086
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نعمتی

کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت موسسه غیرانتفاعی هنر و معماری پارس

سیدحسین حسینی نورزاد

استادیار گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده معماری، دانشگاه تهران

مجید پرچمی جلال

دانشیار گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده معماری، دانشگاه تهران

محمود صادقیان

کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

موقعیت ذینفعان در پروژه های مشارکت عمومی- خصوصی بسیار پیچیده تر از پروژه های معمولی است و تأثیر آنها در این پروژه ها به دلیل تعدد در منافعشان بسیار گسترده می باشد، انتخاب روش اثربخش و صحیح شناسایی و مدیریت ذینفعان در این پروژه ها بسیار ضروری است. به همین دلیل در این پژوهش با هدف ارائه چارچوب مدیریت ذینفعان در پروژه های مشارکت عمومی-خصوصی، ابتدا شاخص های مدل مطلوب مدیریت ذینفعان در این پروژه ها از طریق مطالعات کتابخانه ای شناسایی شد. سپس با توزیع پرسشنامه در میان 83 نفر از خبرگان ، 21 شاخص تائید و رتبه بندی شدند. سپس، بر اساس این 21 شاخص مقایسه تطبیقی مدل های مدیریت ذینفعان انجام شد و سه مدل کللند (Cleland)، دایره ای ذینفعان (Stakeholder Circle) و پیکره دانش مدیریت پروژه (PMBOK1) به عنوان مدل های برتر انتخاب شدند. در ادامه بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی2 به مقایسه زوجی این سه مدل توسط خبرگان پرداخته شد. مطابق پاسخ خبرگان، مدل دایره ای به عنوان مدل مبنا انتخاب گردید. در نهایت، بر اساس مدل دایره ای به عنوان مدل مبنا و شاخص های مدل مطلوب مدیریت ذینفعان، چارچوب نهایی برای مدیریت ذینفعان پروژه های مشارکت عمومی- خصوصی ارائه شد.

کلیدواژه ها

مشارکت عمومی- خصوصی(PPP)، مدیریت ذینفعان، شاخص های مدل مطلوب، روش AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.