شناسایی و دسته سناریوهای پیش روی دانشگاه های نظام جمهوری اسلامی ایران با رویکرد دلفی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت،علوم انسانی و رفتاری در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICHMB01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید شیخی

معاون بیمه ای موسسه حسابرسی سازمان تامین اجتماعی، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی

سیدعلیقلی روشن

دانشیار گروه مدیریت دولتی دانشگاه سیستان و بلوچستان

نورمحمد یعقوبی

استاد گروه مدیریتی دانشگاه سیستان بلوچستان

احسان نامدار جویمی

دانشجوی دکترا مدیریت منابع انسانی دانشگاه سیستان و بلوچستان، کارمند بانک صادرات ایران

چکیده

دانشگاه ها با چالش بیکاری دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی خود روبه رو هستند و به ناچار باید به سمتی بروند که مهارت های فنی و حرفه ای را در کنار موارد تئوری و نظری در دانشگاه به دانشجویان خود آموزش بدهند و صرفا تئوری نباشد و به صورت تئوری و عملی باشند. از این در این پژوهش به این چالش و خلا بینزجامعه و صنعت و دانشگاه پرداخته شده است و برای آن سناریوسازی شده است. با این حال، این نگاه کوتاه به کل بخش آموزش کنومی نشان می دهد که رشد تعداد دانشجویان، برنامه های تحصیلی و فعالیت های تحقیق و توسعه در بخش دانشگاه ها منجر به کمرنگ شدن خط بین دانشگاه و بخش فنی و حرفه ای شده است. سوال این پژوهش عبارت است از: ماموریت و چشم انداز در حال جاضر دانشگاه های فنی و حرفه ای (نظری و عملی) چگونه است و در آینده چگونه خواهد بود؟ در این راستا برای پاسخ به سوال پژوهش از تکنیک دلفی و در نهایت سناریوسازی با توجه به ذهنیات مختلف ناشی از تکنیک دلفی پرداخته شده است. پژوهش با توجه به هدف، از دسته پژوهش های کاربردی و توسعه ای است و از نظر روش اجرا، توصیفی از نوع پیمایشی است. در نهایت بعد از اتمام راند سوم و نهایی شدن و رسیدن به اجماع و شناسایی و دسته بندی ذهنیات متخصصان سناریو به سه دسته 1- رویکرد آموزشی و پژوهشی 2- رویکرد تاکید بر کاربردی کردن دانش و 3- رویکرد پیشرو شدن یا ادغام نظر و عمل به صورت تمام وقت، دسته بندی شده اند.

کلیدواژه ها

فنی و حرفه ای، دانشگاه، تکنیک دلفی، سناریو، آموزش نظری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.