کیفر تشهیر از منظر فلسفه کیفری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و اسلامی
  • کد COI اختصاصی: HICONG02_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایلناز علی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جلفا

مجید حسن نژاد

عضو هیات علمی گروه حقوق ، دانشگاه پیام نور

یعقوب علیزاده

عضو هیات علمی گروه الهیات فقه و حقوق اسلامی دانشگاه پیام نور

چکیده

پژوهش حاضر در خصوص جایگاه تشهیر در مقررات کیفری ایران و همچنین فقه جزایی نگارش یافته است. در واقع سؤال اصلی که این پژوهش درصدد پاسخگویی به آن می باشد راجع به وضعیت نهاد تشهیر در مقررات حقوق کیفری ایران و فقه اسلامی می باشد. روش تحقیق این پژوهش به شیوه توصیفی تحلیلی بوده و همچنین برای جمع آوری اطلاعات نیز از ابزار کتابخانهای بهره برده شده است. به طورکلی در نتایج حاصل از این تحقیق میتوان گفت که کیفر تشهیر در حقوق کیفری ایران برای اولین بار در قالب انتشار حکم محکومیت در قانون اقدامات تأمینی و تربیتی مصوب 1339 مورد تصریح قرار گرفت. در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 نیز کیفر تشهیر در دو سطح مورد پیش بینی قرار گرفته است: نخست تشهیر به عنوان مجازات اصلی و در مرتبه بعدی از این نوع کیفر در گستره ی مجازات های تکمیلی مورد استفاده قرار گرفته است. در هر دو سطح از میان مصادیق مختلف تشهیر، قانونگذار صرفاً از انتشار حکم محکومیت در رسانه ها نام برده است و سایر شیوه های این مجازات مانند گرداندن مجرم در جامعه که آثار منفی فراوانی را برای فرد و جامعه به دنبال خواهد داشت، استفاده نکرده است. در این قانون، دادگاه با حصول شرایطی می تواند دستور انتشار حکم محکومیت قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی را صادر نماید و البته برای اولینبار در ادوار قانون گذاری کشور ما، در پارهای جرایم انتشار حکم محکومیت قطعی جنبه الزامی به خودگرفته است و از حالت اختیاری خارج شده است.

کلیدواژه ها

تشهیر، مجازات، رسانه، روزنامه ی کثیرالإنتشار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.