مبنای فقهی بزه لواط مطابق ماده 234 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی، اقتصاد و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF06_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3008
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا یوسفی

عضو هیئت علمی گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، ایران، استادیار

طیبه بلوردی

عضو هیئت علمی گروه معارف، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، ایران، استادیار

چکیده

لواط یا هم جنس گرایی مردان، در فقه اسلام و قوانین جزایی اصطلاحی است که برای عمل هم بستری مرد با مرد و جمع شدن آن دو با یکدیگر برای اطفای غریزه جنسی به کار می رود، قانون گذار جمهوری اسلامی نیز به تبعیت از شرع مقدس لواط را جرم دانسته. بنابر نظر مشهور فقهای امامیه، مجازات فاعل لواط اعدام است و احصان یا عدم احصان وی تأثیری در این مجازات ندارد. برخی از فقها مانند محقق خویی در مجازات فاعل لواط قائل به تفصیل شده اند. به نظر ایشان، مجازات فاعل در صورت محض بودن، قتل یا رجم است و کیفر فعال غیر محض اگر عمل وی همراه با عنف و اکراه نباشد صد تازیانه است. ماده 234 ق.م.ا. مصوب 1392 همین نظر را برگزیده است. مادر این نوشتار به بررسی نظر فقها در باب شرط احصان و عدم شرط احصان درفعال و مفعول بزه لواط خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

مجازات لواط، احصان، ماده 234 ق.م. مصوب 1392

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.