ارزیابی نشت TOC (کربن آلی کل) در لوله های پلیمری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: MDCONF05_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 452
نویسندگان
کارشناس ارشد دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست
دانشجوی دکتری دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست
چکیده
زیرساخت و تجهیزات جانبی سیستم توزیع آب، شامل لوله ها، آسترها، بست ها و اتصالاتی می شوند که می توانند باآب واکنش دهند. تراوش و نشت، دو مکانیسمی هستند که می توانند باعث تأثیر منفی بر مشخصات کیفی آب درشبکه توزیع آب آشامیدنی گردند. لوله های پلیمری با بسیاری از ویژگی های سودمند، مانند دوام طولانی، مقاومتدر برابر خوردگی، هزینة پایین، نصب آسان و ...، به طور روزافزونی در حال جایگزینی به جای لوله های فلزیقدیمی در سیست مهای آب شرب هستند. با توجه به این که ساختار لوله های پلیمری از مواد آلی می باشد؛بنابراین احتمال این که آب در تماس با این لوله ها، افزایش سطح TOC را نشان دهد زیاد است و با بررسیتحقیقات انجام گرفته در لوله های پلیمری معمول در شبکه توزیع آب آشامیدنی، این احتمال که از دیواره اینلوله ها، TOC، آزاد شده و وارد آب شود، تقویت گردید. با توجه به تحقیقات انجام گرفته، نتیجه گرفته شد کهحضور مونومرها در آب و حضور کلر مازاد در شبکه و تولید تری هالومتان ها (که ترکیباتی خطرناک و سرطان زاهستند) در نتیجة واکنش کلر و TOC می توانند برای سلامت مصرف کنندگان مضر و خطرناک باشند. احتمالآزادسازی TOC در لوله های پلیمری با استفاده از روش استاندارد ISO8795 بررسی می گردد. در پژوهشحاضر، منابع، تحقیقات و پژوهش هایی که به این موضوع پرداخته اند، مورد بررسی قرار گرفته و مروری بر آن هاصورت پذیرفته است.کلیدواژه ها
لولة پلیمری، شبکه توزیع آب آشامیدنی، کربن آلی کل، نشت، تری هالومتان هامقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.