طراحی سرای سالمندان هنرمند با رویکرد تعاملات اجتماعی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_319
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه اسدی ملک جهان

عضو هیئت علمی، استادیار، گروه معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت ایران

داریوش پوررضا

دانشجوی کارشناسی ارشد، معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

چکیده

این پژوهش با توجه به واقعیت اجتماعی سالمندان سعی دارد با نگاه ویژه خانه سالمندان و بررسی مطالعاتی آن به اهدافمختلف اجتماعی، معماری و روان شناسی دست یابد. متاسفانه در فرهنگ ما آسایشگاه های سالمندان مکانی برای خلاصشدن از دست سالمندان و محلی برای عزلت و تنهایی به دور از عواطف خانوادگی تلقی شده است. با توجه به مطالعات وتحقیقات وسیعی که در این زمینه شد از آنجایی که تعداد زیادی از سالمندان مستقر در خانه سالمندان خود به تنهاییقادر به اداره امور روزمره خود هستند و نیز محیط خانه های سالمندان برای این دسته نامناسب می باشد پس به مطالعاتدر باب مفاهیم پایه و نظریات و دیدگاه ها در مورد سالمندان و بررسی خصوصیات فردی سالمندان حریم سالمندی،شخصیت او در جنبه های گوناگون زندگی در مورد سلامت روحیه، جنبه های جسمانی، روان شناسی، جامعه شناسی،اجتماعی و.... پرداخت شد. این پژوهش توصیفی- تحلیلی می باشد و با توجه به ابزار پرسش نامه با روش هم بستگی، رابطهمیان متغیرهای ارتقای تعاملات اجتماعی سالمندان در سرای سالمندان هنرمند، بررسی شده است. نتایج حاصل ازپژوهش نشان می دهد که امنیت و ایمنی، ارتباط با طبیعت و محیط، استقلال و حس آزادی، مشارکت سالمندان،تناسبات فضایی و نظام دسترسی و کیفیت کالبدی و حس تعلق و تنوع فضای کالبدی و جمعی از جمله مولفه های موثردر تعاملات اجتماعی سالمندان هستند که هر کدام نیز نسبت به هم در رتبه و اولویت قرار دارند که می تواند کمکاندکی به معماران باشد در جهت شناخت بهتر خصوصیات کالبدی خانه سالمندان هنرمند با توجه به نیازهای واقعی آنان.

کلیدواژه ها

طراحی سرای سالمندان، سالمندان تعاملات اجتماعی، خانه سالمندان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.