راههای حفاظت و تثبیت سازی خطوط لوله زیر دریا با استفاده از گروت بگ ، مترس بتونی، ژئو بگ و ژئو سند بگ از جنس پلی پروپیلن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 881
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده شیرین شاهرکنی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

عباس خوشحال

استادیار مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

منوچهر مستوفی

مدیریت محترم عامل، شرکت فرس فرا ساحل کیش - تهران میدان فاطمی

چکیده

دو دهه اخير دوران شكوفايي و پيشرفت شركت هاي ايراني در زمينه هاي گوناگون خصوصا فعاليت هاي نفت و گاز فراساحل بوده استاين شكوفايي وپيشرفت حاصل نيل به خود كفايي در حوزه هاي مختلف مرتبط با اين پروژه اعم از مديريت ، مهندسي، تداركات، ساخت وراه اندازي مي باشد. كه تحقق پيشرفت و خودكفائي هر يك از حوزه هاي ياد شده در پروژه هاي بزرگ فراساحل نفت و گاز متبلور ميباشد. لازم به ذكر است تمامي اقلام مورد نياز اين گونه پروژه ها تا كنون از خارج تامين مي گرديد و اكنون با تكيه بر توان مهندسي وتمركز بر عوامل كيفي موفق به طراحي و توليد و اخذ گواهينامه هاي معتبر اين اقلام گرديده است.با استفاده از گروت بگ مترس بتوني و ژئوسند بگ در زمان اجراي لوله گذاري ، خط لوله به لحاظ شكل غير مسطح بستر دريا در بعضينواحي بالاتر از بستر دريا دريا قرار مي گيرد كه در صورت طولاني بودن طول فضاي خالي كاهش يابد كه جهت اين امر از كيسه هايخاص به عنوان قالب ساپورت بتي استفاده مي گردد.در موارد زيادي مسير لوله گذاري از روي ساير خطوط لوله و يا كابل عبور مي نمايد كه در صورت عدم پيش بيني تمهيدات لازم به اينخطوط آسيب خواهد رسيد. در اين گونه موارد لازم است در طرفين خطوط موجود ساپورتهايي نصب مي گردد تا از تماس خط جديد وقديم و اعمال فشار بين آنها اجتناب گردد. بدين منظور روش هاي مختلفي از قبيل نصب ساپورت پيش ساخته بتوني، نصب ساپورت فلزيو بتون ريزي در جا وجود دارد، در اين روش كيسه هاي ويژه اي طراحي و آماده سازي گرديده، كه توسط غواسان در محل مورد نظر قرارداده مي شود و باعث حفاظت از لوله هاي زير دريا شده.

کلیدواژه ها

حفاظت از خطوط لوله، گروت بک، مترس بتونی، ژئوبگ و ژئوسند بگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.