مؤلفه های تدریس در موقعیت های یاددهی-یادگیری روییدنی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین یاددهی-یادگیری در دوره ابتدایی
- کد COI اختصاصی: EDUCONF02_154
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 942
نویسندگان
کارشناسی ارشد مطالعات برنامه درسی و آموزشی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
یکی از ضــروری ترین تحولات در راســتای ارتقای عملکرد نظامهای آموزشــی، تحول در نگرش و روش تدریس معلمان نظام آموزشــی اســت. پژوهش حاضــر با هدف بررســی تجارب زیســته ی معلمان ابتدایی از تدریس در موقعیت های یاددهی یادگیری روییدنی انجام شده ا ست. با توجه به ماهیت موضوع مورد مطالعه، پژوهش حا ضر از حیث هدف در زمره پژوهشهای کاربردی قرار دارد و از حیث روش پژوهش، با رویکرد کیفی و با ا ستفاده از روش پدیدار شناسی توصیفی انجام شده ا ست. میدان مطالعه این پژوهش مدارس مقطع ابتدایی شهر مشهد در نیمسال دوم تحصیلی 1398-1399 بود. نمونه پژوهش شامل معلمان موفق در مقطع ابتدایی بود که به صـــورت نمونه هدفمند مورد مطالعه قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات، از مصـــاحبه های نیمه ساختاریافته فردی تا رسیدن به ا شباع نظری ا ستفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مرحله ی اول و دوم روش کدگذاری اشتراوس و کوربین یعنی کدگذاری باز و محوری استفاده شد. جهت کسب اعتبار یافته های پژوهش از روشهای بررسی توسط مشارکت کنندگان، توصیف جامع از شرایط مشارکت کنندگان، انتخاب هدفمند مشارکت کنندگان، کدگذار ثانوی و بررسی توسط اســاتید متخصــص اســتفاده شــد. نتایج نشــان میدهد که مؤلفه های تدریس در موقعیتهای یاددهی-یادگیری روییدنی از نظر معلمان شرکت کننده در پژوهش عبارت است از: شرایط بسترساز استفاده از موقعیتهای روییدنی، ویژگیهای معلم، ویژگیهای دانش آموزان و ارزشیابی در موقعیتهای روییدنی.کلیدواژه ها
برنامه درسی روییدنی، موقعیت یاددهی-یادگیری روییدنی، تدریس، معلمان مقطع ابتدایی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.