تحلیل جنبه های فنی ومحتوایی غزلیات شرف الدین انصاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO08_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر عبیداللهی

دانشجوی ; کارشناسی ارشد،زبان وادبیات عرب، دانشگاه سیستان وبلوچستان

محمد شیخ

دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

شرف الدین انصاری یکی از شاعران نامدار قرن هفتم است که بخش قابل توجهی از اشعار وی را غزل عاشقانه تشکیل می دهد؛ غزل های انصاری ازمضامین و درونمایه های عاشقانه و بار عاطفی و احساسی بالایی برخوردار است و بیشتر بیانگر حالت درونی، روحی و روانی اوست که آن را با سبک وحدت و انسجام خودش به اوج ظرافت و پختگی می رساند. این پژوهش برآنست تا با روش تحلیلی توصیفی پاسخی باشد برای این سوال که مهم ترین مضامین وتوصیفات غزلیات وی چیست؟ در غزلیات از چه سبکی استفاده کرده است؟وچه تحول خاصی در ساختار غزل هایش رخ داده؟یافته های تحقیق نشان می دهد که دلباختگی فراوان، نابودی در راه عشق، خواری وخفت عاشق، اشک ریزی، رویگردانی واعراض معشوق، اندوه فراق وهجران، جنایت های رقیب بر عاشق وملامت رقیبان، مهم ترین درون مایه غزلیات وی هست؛ او نیز به توصیف زیبایی ها وجذابیت های جسمی وطبیعی معشوق می پردازد ومهم ترین سبک وی برقراری وحدت و انسجام در ساختار قصیده است؛هم از لحاظ معنایی و هم از لحاظ وزن وقافیه غزل هایش منسجم ویکدست است وبیشترین تحول در اجزای غزل در بخش مطلع ونام محبوبه ها دیده میشود.

کلیدواژه ها

شرف الدین انصاری، غزل، مطلع ومحبوبه، انسجام، ظرافت ودلدادگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.