چالش های انتقال تکنولوژی در صنعت نفت کشور با تأکید بر کاهش انتشار GHG

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بحرانهای زیست محیطی ایران و راهکارهای بهبود آنها
  • کد COI اختصاصی: ICECRM03_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید عباس پور

استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

عبدالرضا کرباسی

استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

محمدصادق سخاوت جو

هیئت علمی دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد ا

اعظم السادات حسینی

کارشناس ارشد دفتر بررسی آلودگی هوا ،سازمان حفاظت محیط زیست

چکیده

انتقال و جابجایی کلیه عوامل و عناصر تکنولوژیکی از انتقال دهنده به گیرنده که بیانگر انتقال تکنولوژی از یک کشور صنعتی به کشوری در حال توسعه است مستلزم توسعه و تدوین برنامه ها و استراتژی های توسعه تکنولوژی در بخش های مختلف نظیر صنعت در کشور است . استراتژی توسعه تکنولوژی زیر ساختارهای صنعتی کشور می بایست براساس تحقیق و توسعه داخلی، انتقال فن آوری از کشورهای صاحب تکنولوژی و بهره گیری توأم از این دو، استوار گردد . در کنوانسیون تغییرات آب و هوا با بیان تسریع و تأمین مالی انتقال و یا دسترسی به تکنولوژی های سازگار با محیط زیست از طریق کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه و همچنین در دستور کار 21 با بیان انتقال تکنولوژی های سازگار با محیط زیست و ظرفیت سازی آن، به ضرورت کاهش انتشار GHGs از طریق انتقال تکنولوژی اشاره گردیده است . سهم انتشار GHGs در کشور ایران طی دوره 1994 الی 2000 میلادی از حدود یک درصد به 2/1 درصد جهانی افزایش یافته است . با توجه به سهم 36 درصدی بخش نفت در انتشار GHGs در کشور در سال 2000 میلادی، ضرورت انتقال تکنولوژی با هدف کاهش میزان نشر در این بخش از اهمیت به سزایی برخوردار است . با بررسی وضعیت صنعت نفت به ویژه پالایشگاه ها و پتروشیمی های نفت، مشکلات و موانع انتقال تکنولوژی در این بخش از دیدگاه های مدیریتی و فنی مورد بررسی قرار گرفته و در ر استای رفع آنها راهکارهایی در سطوح مختلف ملی و بخشی ارائه شده است .

کلیدواژه ها

انتقال تکنولوژی، گازهای گلخانه ای، صنعت نفت، توسعه پایدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.