بررسی نقش سرمایه رابطه ای بر رقابت پذیری صنعت فرش کشور: تحلیلی بر نقش برند

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: MIEAC01_735
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1987
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن الماسی

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

نیما سعیدی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

محمود حسن پور پازواری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

محمد قلی ور بورخیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهر

چکیده

صنعت فرش دستبافت ایران یکی از توانمندترین صنایع کشور بوده که روند نزولی صادرات آن در سال های اخیر به دغدغه بسیاری از اقتصاددانان بدل گشته است. مشکلاتی از قبیل فقدان برنامه های بازاریابی مناسب، عدم تحقیقات بازاریابی و مهارت اندک تجار با فنون نوین تجارت الکترونیک و بازاریابی اینترنتی، به سقوط دوپله ای ایران در جدول صادرکنندگان فرش منجر شده است. در این پژوهش سعی شده است که با بررسی عوامل مؤثر بر سرمایه رابطه ای، تاثیر این متغیر بر توسعه توان رقابتی صنعت فرش کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. پس از بکارگیری آزمون کولموگروف-اسمیرنوف برای اثبات نرمال بودن جامعه، فرضیات پژوهش نیز با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون مورد تائید قرار گرفتند. در انتها نیز با تکنیک تاپسیس فازی، عوامل مؤثر بر سرمایه رابطه ای رتبه بندی شدند که در پژوهش حاضر به بررسی نقش سرمایه رابطه ای بر رقابت پذیری صنعت فرش کشور پرداخته شد. پس از بکارگیری آزمون کولموگروف-اسمیرنوف جهت تائید نرمال بودن جامه آماری، با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، تاثیر مثبت و معنادار سرمایه رابطه ای که دربرگیرنده سه بعد قابلیت اساسی بازاریابی، شدت بازار و وفاداری مشتریان می باشد، بر رقابت پذیری صنعت فرش تائید شد. در انتها نیز با تکنیک تاپسیس فازی، زیرمعیارهای تاثیرگذار بر سرمایه رابطه ای رتبه بندی شدند که شهرت نام تجاری، واحدهای فروش به مشتریان و سهم بازار به عنوان مهمترین زیرمعیارها برگزیده شدند که بیانگر تاکید هرچه بیشتر بر دوام، زیبایی و کیفیت فرش های ایرانی جهت توسعه برند آن می باشد.

کلیدواژه ها

سرمایه فکری، سرمایه رابطه ای، صنعت فرش، رقابت پذیری، برند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.