مدیریت واحدهای تحقیق وتوسعه (R&D ) و نقش اساسی آن در کارآفرینی تکنولوژیک

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: MIEAC01_559
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1815
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا میگون پوری

استادیار دانشکده کارآفرینی ، گروه فناوری-دانشگاه تهران

الهه میگون پوری

دانشجوی کارشناسی ارشد کارآفرینی ،گرایش فناوری –دانشگاه تهران

چکیده

یافته های پژوهشی در ارتقای کیفیت زندگی بشر و توسعه سطح رفاه جامعه و تحولات اقتصادی و اجتماعی بین المللی نقش به سزایی ایفا می کنند. امروزه میزان توسعه یافتگی یا عقب ماندگی کشورهای جهان ارتباط مستقیمی با میزان بهره گیری از تحقیق و توسعه در ابعاد مختلف، بخصوص در امر توسعه فناوری دارد، دراین میان فناوری های پیشرفته از جایگاه ویژه ای برخوردارند و توجه به این امر مستلزم سرمایه‌گذاری در امر تحقیق و توسعه اینگونه سازمانها و ایجاد نوآوری‌های تکنولوژیک می‌باشد. اهمیت تحقیق و توسعه به عنوان یکی از منابع اصلی نوآوری تکنولوژیک در شرکتهای تولید کننده محصول و توزیع کننده خدمات شامل فعالیت های سازنده برخواسته از یک بنیاد سیستماتیک است که با هدف افزایش دانش انسانی و فرهنگ اجتماعی و بهره گیری از این دانش در کاربردهای جدید بکار می رود. فعالیت‌های تحقیق وتوسعه باید فرصت‌های کسب‌وکار جدیدی خلق کرده و یا کسب‌ وکار فعلی سازمان را متحول نماید. پیچیدگی‌های تحقیقات مبتنی بر دانش، تکنولوژی و نوآوری و نیز پویایی کسب‌وکار و بازار، سازمان‌ها را مجبور کرده تا در حجم، مقیاس، موقعیت مکانی و جهت‌گیری فعالیت‌هایشان تجدیدنظر کنند،که این امر نیازمند استفاده از استراتژی های مناسب و سازماندهی بخشهای تحقیق وتوسعه در سازمان می باشد. نسلهای گوناگون مدیریت تحقیق و توسعه که بر اساس نوع عملکرد و بازخورد شرکتها و نیز دیدگاههای مدیریتی حاکم بر آنها تکامل یافته اند خود موجب تکامل نسلهای نواوری و به تبع آن توسعه کارآفرینی تکنولوژیک شده اند. در این مقاله سعی شده است که با مطالعه و بررسی دقیق نسلهای شش گانه مدیریت تحقیق وتوسعه و مرور نسلهای گوناگون نوآوری به بیان اهمیت وجود واحد های تحقیق و توسعه و مدیریت پویای آن در ایجاد فرایند کارآفرینی تکنولوژیک بپردازیم.

کلیدواژه ها

مدیریت تحقیق وتوسعه ، کارآفرینی تکنولوژیک، نسلهای نواوری تکنولوژیک، نوآوری، استراتژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.