نقش روابط بین‌ِشرکتی در یادگیری و نوآوری سازمانی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: MIEAC01_375
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 964
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وجه الله قربانی زاده

استادیار گروه مدیریت دولتی دانشگاه علامه طباطبائی زمینه ی تخصصی مدیر

عبدالله ایران دوست

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی دانشگاه علامه ی طباطبائی

محسن قوامی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی دانشگاه علامه ی طباطبائی

چکیده

شرکت های کوچک و متوسط در ایجاد اشتغال و فراهم کردن بستر مناسب برای نوآوری و افزایش صادرات نقش مهمی دارند. امروزه نقش این شرکت ها در اقتصاد کشورها بسیار شفاف و روشن می باشد، به‌طوری‌که عملکرد موفق این شرکت‌ها تأثیر مستقیمی بر روی سلامت اقتصادی کشورها دارد. یکی از ملزومات عملکرد موفق شرکت های کوچک و متوسط در دنیای رقابتی امروز داشتن نوآوری و ایجاد روحیه یادگیری سازمانی است. شرکت ها برای این‌که بتوانند نوآوری را در درون خود پرورش دهند، نیاز به دانش و یادگیری دارند و وجود دانش در سازمان ها از پیش نیازهای ایجاد نوآوری در آن‌هاست. شبکه های بین‌ِشرکتی و روابط اعتمادمحور بین شرکت ها از عواملی است که می تواند به رشد و انتشار دانش در آن شرکت ها و در نتیجه به رشد نوآوری کمک کند. این مقاله بر این است که با استفاده از روش معادلات ساختاری به بررسی مدل رابطه‌ای بین متغیرهای ارتباطات و یادگیری بین سازمانی و نوآوری در سازمان‌ها بپردازد و روابط بین این متغیرها را بررسی نماید. نتایج به‌دست آمده از تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که اعتماد بین‌ِسازمانی به عنوان مهم‌ترین عامل شکل گیری ارتباطات بین‌ِسازمانی از طریق اکتساب و انتشار دانش بر فرایند یادگیری بین‌ِسازمانی و نوآوری تأثیر معنا‌داری دارد و در نهایت نتایج کلی تحقیق نشان ‌دهنده اهمیت بالای ارتباطات بین سازمانی در فرایند نوآوری سازمانی است.

کلیدواژه ها

ارتباطات بین‌ِسازمانی، اعتماد، یادگیری بینِ سازمانی، نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.