تاثیر سد لار بر سیلاب های حوزه آبخیز هراز
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
- کد COI اختصاصی: WATERSHED02_278
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1198
نویسندگان
دانش آموخته دانشگاه تربیت مدرس
ا ستادیار دانشگاه تربیت مدرس
دانش آموخته دانشگاه تربیت مدرس
مربی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
احداث سدهای مخزنی گامی موثر در جهت حفاظت منابع آبی می باشد . سدهای مخزنی علاوه بر تنظیم رژیم رودخانه دارای تاثیرات مثبتی بر روی کاهش سیلاب داشته و از اثرات منفی سیلاب به طور چش مگیری کاسته و همچنین حجم زیادی آب ر ا برای مصارف بعدی ذخ یره می نماید . مطالعه فوق با هدف بررسی تاثیر احداث سد لار در سال 1360 بر دبیهای حداکثر لحظه ای ثبت شده در خروجی حوزه آبخیز هراز در ایستگاه کرسنگ انجام پذیرفته است. در این مطالعه از مقادیر دبی های حداکثر لحظه ای به وقوع پیوسته در بین سالهای 1329 تا 1382 استف اده گردیده است که روندی نزولی در مقادیر دبی های حداکثر لحظه ای به وقوع پیوسته پس از احداث سد دیده می شود با استفاده از آزمون آماریTغیر جفتی معنا دار بودن آن آزمون گردید که در این آزمون تفاوتها معنا دار نبوده است بنابراین می توان نتیجه گرفت که سد مخزنی لار تاثیری روی دبی های حداکثر لحظه ای خروجی از حوزه آبخیز هراز نداشته است.کلیدواژه ها
حوزه آبخیز هراز، سیلاب، سد لارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.