طراحی و ساخت دستگاه پایلوت (نیمه صنعتی) اسانس گیری به روش های مختلف تقطیر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1055207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2047
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

کامکار جایمند

محمدباقر رضایی

فاطمه سفیدکن

مهدی میرزا

چکیده

در این تحقیق روشهای مختلف اجرا شده الگو برداری و پس از طراحی در سطح پایلوت به اجرا گذاشته شد. در این طرح جهت ساخت دستگاه تقطیر از مخزن تمام استیل با حجم ‮‭500‬ لیتر و انتقال بخار به روشهای مختلف (تقطیربا آب، تقطیر با بخا و تقطیر با آب و بخار) به داخل مخزن توسط دستگاه تولید بخار صورت گرفت. البته خروجی های بخار و آماده سازی کندانسورهای مربوطه جهت هدایت بخار و عرقیات با روش های موجود در صنعت مقایسه و ساخته شد. پس از اتمام ساخت و راه اندازی دستگاه اسانس گیری، جهت کالیبراسیون از گونه های اسانس دار (بابونه و ر زماری) جهت تهیه اسانس اقدام و نتایج با نمونه های آزمایشگاهی و صنعتی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه بابونه از بازار خریداری و نمونه ر زماری از ایستگاه البرز که در سالهای قبل جمع آوری شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. بازده اسانس بابونه در مقیاس آزمایشگاهی ‮‭0/6‬ درصد و در مقیاس نیمه صنعتی ‮‭0/06‬ درصد و با حرارت المنت ‮‭0/07‬ درصد بدست آمدند. همچنین بازده اسانس ر زماری در مقیاس آزمایشگاهی ‮‭4/8‬ درصد و در مقیاس نیمه صنعتی 3 درصد بدست آمدند. بررسی شناسایی ترکیبهای شیمیایی اسانس بادستگاههای کروماتوگرافی گازی ‭(GC) ‬و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی ‭(GC/MS) ‬، مورد اندازه گیری و شناسایی قرار گرفت. ترکیبهای عمده اسانس بابونه در مقیاس آزمایشگاهی عبارتند از : ‮‭5/73‬‭) cis-pinocamphone ‬درصد)، -‮‭9/7‬‭) bisabolol oxide A ‬درصد) و در مقیاس نیمه صنعتی ترکیبهای عمده عبارت بودند از -‮‭1/62‬‭) bisabolol oxide A ‬درصد)، ‮‭2/10‬‭) chamazulene ‬درصد)، (‮‭3/8‬‭) Z‬،‭Z)-farnesol ‬درصد) و همچنین در مقیاس نیمه صنعتی با حرارت المنت نتایج متفاوتی را بدست آوردیم که ترکیبهای عمده عبارتند از -‮‭5/50‬‭) bisabolol oxide A ‬درصد)، ‮‭8/12‬‭) E- - farnesene ‬درصد)، ‮‭3/12‬‭) chamazulene ‬درصد) بدست آمدند.. ترکیبهای عمده در اسانس ر زماری در مقیاس آزمایشگاهی عبارتد از : ‮‭4/17‬‭) trans-piperitol ‬درصد)، -‮‭2/10‬‭) terpinene ‬درصد) و ‮‭5/8‬‭) cis-thujone ‬درصد) و در مقیاس نیمه صنعتی ترکیبهای عمده عبارتند از : ‮‭3/35‬‭) camphene ‬درصد)، -‮‭2/27‬‭) terpinene ‬درصد) و ‮‭2/8‬‭) sabinene ‬درصد) بدست آمدند. اختلاف ترکیبهای بدست آمده می تواند بخاطر حرارت ایجاد شده در مقیاس نیمه صنعتی باشد. واژه های کلیدی : پایلوت اسانس گیری تقطیر با آب، تقطیر بابخار ،تقطیر با آب و بخار دیگ بخار

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.