علل و زمینه های پنهان سازی دانش در سازمان های دولتی (مطالعه موردی: دانشگاه ولایت)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF05_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم علیخانی

کارشناس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولایت، ایرانشهر

چکیده

گسترش سریع ارتباطات و اطلاعات در دنیا باعث شد دیگر داشتن اطلاعات بیشتر، مزیت خاصی محسوب نشود، چرا کهگسترش این سیستم ها باعث دسترسی همه به اطلاعات بازارها و در نتیجه کاهش اطلاعات اختصاصی برای یک سازمان میشد. از این مرحله به بعد نه سرمایه و نه تولید انبوه و نه اطلاعات هیچکدام نمی توانستند مزیت اصلی برای رقابت باشند. اینجابود که عامل تفکر و نوآوری به منبع اصلی تولید ثروت تبدیل شد و عصری را بنا نهاد که به عصر دانش مشهور شد.در سال های اخیر، انتقال و تعمیم دانش سازمانی در میان کارکنان که موجب هم افزایی کارکردی سازمان ها می شود، ازاهمیت ویژه ای برخوردار شده است. مدیران نیز به این موضوع بیش از پیش اقبال نشان داده اند، از این رو پژوهش های زیادینیز به این سمت متمایل شده است. در این پژوهش محققان با مطالعه پیشینه پژوهش ها در این حوزه دریافتند که بیشترپژوهش های صورت گرفته به خصوص در ایران مرتبط با موضوع تسهیم دانش در سازمان ها می باشد که با رویکرد پنهانسازی دانش به این پدیده پرداخته نشده است. بنابراین مسئله اصلی این پژوهش، علل و زمینه های پنهان سازی دانش درسازمان های دولتی می باشد. رویکرد پژوهش کیفی و روش پژوهش، مطالعه موردی است. دانشگاه ولایت ایرانشهر جامعهآماری را تشکیل دادند. به منظور گردآوری داده ها مورد نیاز از مصاحبه نیمه ساخت یافته و تحلیل اسناد استفاده شد. نتایجنشان داد که علل پنهان سازی دانش در دانشگاه ولایت ایرانشهر در دو بعد فردی و سازمانی خلاصه شد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، دانش، پنهان سازی دانش، سازمان های دولتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.