راهکارهای توانمندی سازی زبان فارسی، بررسی نقاط ضعف موجود در توانمند ساختن زبان و رفع مشکلات

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF05_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداسماعیل فرجی

دکتری زبان و ادبیات فارسی و استاد آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبان ها در جامعه المصطفی العالمیه

چکیده

زبان ابزار ارتباط و حامل اندیشه های انسانی است که تضعیف یا تقویت آن تاثیر مستقیمی بر اعتبار هویت ملی افراد دارد. زبانفارسی به ویژه در عصر حاضر که بحث دهکده جهانی مدنظر قرار گرفته است و بخش بندی و تمایز میان زبان ها در عرصه علوم زبانشناسیو جامعه شناسی زبان به صورت ویژه ای مطرح شده است، در شمار زبان های پویا و پرتحرک جهان به شمار نیامده است. تا آنجا که مشاهدهمی شود زبان هایی مانند انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و چند زبان برجسته دیگر در شمار زبان های مورد توجه در دنیا محسوب می شود. باتوجه به تغییرات گسترده ی محیطی در دنیای پرتلاطم امروزی، داشتن یک راهبرد اساسی برای توسعه و کسب مزیت رقابتی پایدار،بسیار مهم و اساسی می باشد و در این خصوص راهبرد توانمند سازی در راستای بالندگی علوم انسانی از اهمیت بسیار زیادی برخورداراست. توانمند سازی به عنوان شیوه نوین ایجاد انگیزش، به یکی از داغ ترین مباحث روز در فن مدیریت رشته های مختلف مبدل شدهاست. در این مقاله کوشش شده است تا به روش توصیفی تحلیلی ضمن اشاره بهدلایل توانمندی یک زبان و قرار گرفتن آن در جایگاه -بین المللی، علل عدم توانمندی زبان فارسی و راهکارهای تقویت آن با توجه به قابلیت های جهانی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

کلیدواژه ها

زبان، توانمندی، زبان جهانی، مشکلات زبان فارسی، توانمندی زبان فارسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.