بررسی مقایسه ای مکاتب سنتی و جدید فلسفه تعلیم و تربیت در حوزه اگزیستانسیالیسم و نوع نگاه به معلم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF05_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 786
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه رفیعی بلداجی

مربی پرورشی منطقه آموزش و پرورش لردگان

چکیده

این مقاله با هدف بررسی بررسی مقایسه ای مکاتب سنتی و جدید فلسفه تعلیم و تربیت در حوزهاگزیستانسیالیسمو نوع نگاه به معلم انجام گرفته است. روش مورد استفاده در این تحقیق از نوع روشکتابخانه ای و تحلیلی – اسنادی می باشد . ابتدا برای ورود به بحث معلم و ویژگی هاو صلاحیت های وی بهناچار به صورت بسیار اجمالی به بررسی هر کدام از فلسفه های سنتی و جدید پرداخته شده است و سپسبحث خود را با بررسی معلم و صلاحیت های وی در این مکاتب ادامه داده ایم. منظور ما از مکاتب سنتی دراین تحقیق شامل سه مکتب ایدئالیسم، رئالیسم و تومیسم و منظور از مکاتب جدید شامل سه مکتب طبیعت گرایی یا ناتورالیسم،پراگماتیسم و اگزیستانسیالیسم بوده اند . نتایج این تحقیق حاکی از این است که در مکاتب سنتی دیدگاهنسبت به معلم یک دیدگاه یک طرفه و سرشار از استعداد بوده است که می تواند و باید بر شاگردان تاثیربگذارد (به صورت یک طرفه). اما در مکاتب جدید (طبیعت گرایی، پراگماتیسم، اگزیستانسیالسم) و درواقع با ظهور ژان ژان روسو و انتشار کتاب وی به نام امیل به طور کلی در تمام جوانب آموزش و پرورشانقلابی ایجاد می شود که معلم نیز به تبع آن از این انقلاب متاثر می شود و رابطه مستبدانه و یک طرفهمعلم با شاگرد و نگریستن بهمعلم به عنوان یک متخصص دگرگون می شود و معلم را به عنوان هادی وراهنما در نظر می گیرند.

کلیدواژه ها

مکاتب، فلسفی، اگزیستانسیالیسم، معلم، سنتی و جدید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.