ازدواج حضرت شیث و امتداد نسل آدم (علیهما السلام) از نظر علوم دینی و زیست شناسی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های قرآنی
  • کد COI اختصاصی: PQCONF03_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 13846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه(سادات) هاشمی (شهیدی)

استادیار (دکترای شیعه شناسی و سطح ۳ تفسیر و علوم قرآن). استاد حوزه و دانشگاه.

فاطمه جعفری فر

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زیست شناسی از دانشگاه تهران. طلبه سطح ۲ و پژوهشگر علوم اسلامی

چکیده

آیه اول سوره نساء پیرامون نسل بشر است. آنچه در مورد تداوم نسل حائز اهمیت و در بین مفسران محل مناقشه است هویت همسر حضرت شیث و همسر فرزند او است (انسان، حوری یا جن). در برخی پژوهشهای اخیر به طور اجمالی ازدواج فرزندان حضرت آدم بیان شده است، اما به طور خاص به ازدواج حضرت شیث نپرداخته اند و نیز در اغلب آنها به رد یا تایید هیچ کدام از دیدگاه های موجود منجر نشده است. هدف پژوهش حاضر، دستیابی به نظری است که با دیدگاه دینی و زیستی سازگار است و با شیوه ی کتابخانه ای و روش توصیفی تحلیلی به گردآوری و نتایج داده ها میپردازد. براساس نتایج علمی تفسیری روایی و زیست شناسی5 این پژوهش، ازدواج آن حضرت و فرزندش با انسان مقبول تر به نظر میرسد. براساس منابع، نام خواهر حضرت شیث اقلیما یا لیوذا یا حزوره بوده است. بررسی این پژوهش نشان میدهد، ازدواج حضرت شیث با حزوره مقبول تر است.

کلیدواژه ها

آدم، شیث، همسر، حوری، جن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.