بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین مدیران مدارس بر جذب منابع مالی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM01_481
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین علی شیری

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور واحد اوز ، فارس، ایران

فرزانه عبادی

معاونت اداره کل آموزش و پرورش لارستان، لارستان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: امروزه مدارس ناگزیرند برای تامین نیازهای خود در راستای توسعه اهداف آموزشی از روش های متعدد جذب منابع مالی بهره گیرند که انتظار می رود موفقیت در این عرصه تا حدود زیادی متاثر از سبک رهبری مدیران این مدارس است. بنابراین، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین مدیران مدارس بر جذب منابع مالی، انجام شد. روش: در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد 120 نفر از مدیران و معلمان مدارس شهرستان لارستان در مقاطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب و با رضایت آگاهانه مورد پرسشگری قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها در این مطالعه پرسشنامه رهبری تحول آفرین باس و آولیو ( 1996) و پرسشنامه محقق ساخته عملکرد جذب منابع مالی بود که توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید. داده های جمع آوری شده نیز با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 19 و با استفاده از آزمون رگرسیون خطی چند متغیره با تکنیک ورود همزمان متغیرها (Enter) تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد، در گام اول متغیر نفوذ آرمانی%32,3 از عملکرد جذب منابع مالی مدارس را به طور مستقیم و معنی دار پیش بینی می کند. پس از آن در گام های دوم، سوم و چهارم نیز بعد انگیزش الهام بخش به ترتیب با 36,1% ، 36,8% و %35,1 از توان پیش بینی کنندگی مستقیم معنی داری بر متغیر جذب منابع مالی مدارس برخوردار بود. همچنین، در رتبه های بعدی در متغیرهای ترغیب ذهنی و ملاحظه فردی توان پیش بینی کنندگی مستقیم مشاهده شد .(P< 0,05) نتیجه گیری: به مدیران مدارس و دست اندرکاران نظام آموزش و پرورش توصیه می شود تا با ارتقاء ابعاد چهارگانه سبک رهبری تحول آفرین شامل نفوذ آرمانی، انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی و ملاحظه فردی؛ زمینه بهبود عملکرد مدارس در جذب منابع مالی را فراهم کنند.

کلیدواژه ها

رهبری تحول آفرین، جذب منابع مالی، مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.