مدل مدیریت راهبردی دانش با الگوگیری ازمدیریت راهبردی کاپلان نورتون و استاندارد مدیریت دانشISO 30401:2018

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM01_265
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین محمودوند

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی مالک اشتر

سیدمهدی گلستان هاشمی

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر

صادق شهبازی

دکتری مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

دانش از مهمترین و اساسی ترین عوامل خلق ارزش و تحقق موفقیت آمیز ماموریت ها برای همه سازمانها میباشد، براساس رویکرد سیستمی به سازمان مدیریت اثربخش دانش مستلزم ایفای نقش یک سیستم مدیریت راهبردی دانش میباشد. هدف این پژوهش ارائه مدلی برای طراحی سیستم مدیریت راهبردی دانش در سازمانها بر اساس مدل پایه مدیریت راهبردی کاپلان- نورتون و بهره گیری از استاندارد مدیریت دانش IS030401:2018 میباشد. با استفاده از تدوین مدلهای سیستمی sipoc و تحلیل آنها مدل سیستم مدیریت راهبردی دانش بر مبنای چارچوبهای ذکر شده تدوین گردید، این مدل سیستمی فرآیندی پژوهش تشکیل شده از شش فاز یا گام اصلی و 24 گام فرعی به عنوان زیر سیستمها، که کلیه اقدامات لازم برای مدیریت راهبردی دانش در سازمان را از تدوین برنامه های راهبردها تا تدوین برنامه های عملیاتی و پایش و ارزیابی شامل میگردد . به منظور بررسی و ارزیابی مدل پژوهش در صنایع هوایی یا علی(ع) به عنوان مطالعه موردی پرسشنامه های لازم تهیه و داده های مربوطه از خبرگان صنعت اخذ و مورد تحلیل آماری شامل آزمونهای پایایی پرسشنامه ، میانگین ها، فریدمن و با نرم افزار SPSS قرار گرفت، نتایج نشان دادکلیه 24 گام مدل، مورد تایید خبرگان صنعت قرار گرفته است همچنین به منظور بررسی روابط و ساختار ترتیبی گام های مدل از روش مدلسازی ساختاری تفسیری ISM و همچنین تحلیل میک مک استفاده شد نتایج تحلیل ها نشان داد مدل پژوهش مورد تایید قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

مدیریت راهبردی دانش، مدل کاپلان نورتون، استانداردمدیریت دانشISO 30401

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.