بررسی و مرور اصول معماری پایدار در بناهای دوره قاجار (نمونه موردی خانه مشیرالدوله پیرنیا)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی مسکن پایدار
  • کد COI اختصاصی: SUSHCONF01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران رضائی زاده مهابادی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

راحله کلهر راد

دانشکده عمران و معماری، دانشگاه ایوانکی، سمنان، ایران

چکیده

معماری سنتی ایران دارای ویژگی های خاصی میباشد که مسائل زیباشناسی و زیست محیطی را در طراحی خود درنظر گرفته است؛ که این اصول در ابنیه سنتی ایران مانند خانه و فضاهای شهری مثل بازار، مسجد و مدرسه دیده میشود. معماری پایدار سعی میکند که آسایش را برای کاربران از نظر اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی فراهم آورد. بسیاری از ابنیه سنتی ایرانی که اصول پایداری بر آن ها حکم فرما میباشد در بافت قدیم شهر قرار دارند؛ با توجه به اینکه این اصول در معماری معاصر ایران کمتر لحاظ میشود حفظ این ابنیه و بافت قدیمی شهرها ضروری است. با بازخوانی اصول پایداری که در عناصر معماری و شهرسازی در ایران استفاده شده است میتوان به ارتقا کیفیت معماری معاصر ایران کمک نمود. در این مقاله سعی بر ان است که به بررسی خانه مشیرالدوله پیرنیا به عنوان یک عنصر پایدار شهری پرداخته شود؛ به منظور دستیابی به این هدف ابتدا مفاهیم مرتبط با معماری پایدار و اصول آن را بررسی و سپس به بیان و مقایسه اصول معماری پایدار که در طراحی خانه مشیرالدوله پیرنیا استفاده شده است پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، معماری پایدار، معماری قاجار، معماری بنای مشیرالدوله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.