بررسی راه های علاقه مند کردن دانش آموزان پایه ششم به فعالیت های گروهی با رویکرد اقدام پژوهی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس علمی پژوهشی روانشناسی، مشاوره، علوم تربیتی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PCESCONF01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 943
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مظاهر رادان فر

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه پیام نور همدان

چکیده

دانش آموزانی که از طریق یادگیری فعال به یادگیری می پردازند نه تنها بهتر یاد می گیرند بلکه از تجربه یادگیری لذت بیشتری نیز می برند. یکی از سوال هایی که امروز به عنوان موضوع جدی مطرح است این است که چگونه می توان دانش آموزان را به فعالیت های گروهی و پژوهش های گروهی علاقه مند کرد و محیطی فعال و شاداب برای دانش آموزان فراهم کرد، که در واقع همان سوال اصلی پژوهش اینجانب می باشد. اقدام پژوه در سال تحصیلی 1397-1396 به عنوان آموزگار پایه ششم مدرسه شهید موسوی با این مشکل مواجه بود که دانش آموزان فقط به فعالیت های انفرادی می پردازند و تمایلی به فعالیت های گروهی مانند حل تمرینات، مطالعه، تحقیق، نشریه دیواری و... ندارند. عدم تمایل و گرایش دانش آموزان نسبت به فعالیت های گروهی، باعث شد تا اینجانب به این مهم بپردازم و برای برطرف نمودن این ضعف به گردآوری اطلاعات از طریق مصاحبه، مشاهده، پرسشنامه، منابع علمی بپردازم. اهدافی که اینجانب از انجام این اقدام پژوهی داشتم، شناخت علل عدم علاقمندی دانش آموزان پایه ششم مدرسه شهید موسوی شهرستان کنگاور به فعالیت های گروهی و علاقمند کردن آنها به فعالیت های گروهی و ایجاد فضایآموزشی با نشاط بود؛ لذا با رویکرد به این دو هدف که: چگونه می توانیم دانش آموزان را به فعالیت های گروهی و پژوهش های جمعی علاقه مند سازم و علل و عوامل دوری دانش آموزان از فعالیت های گروهی را شناسایی کنم، وارد این عرصه شدم و دانش آموزان پایه ششم ابتدایی را به عنوان نمونه آماری خود انتخاب کردم. پس از تحلیل و تجزیه و بررسی نتایج، راه حل های ذیل پیشنهاد شد: 1-استفاده از محیط های علمیعمومی 2- گروه بندی مناسب و اصولی،تعیین نقش افراد با توجه به موقعیت های شخصیتی و علمی آنها 3-اعمال تغییرات فیزیکی و مستمر با محور قرار دادن دانش آموزان درتعامل با معلم واستفاده از تشویق های به موقع و پایدار 4- استفاده از نرم افزارهای مرتبط و شرکت در همایش ها سمینارها، سپس با به کارگیری راه حل های فوق و تلفیق این راه حل ها طی یک زمانبندی مناسب تا حدود زیادی به نتایج ذیل دست یافتم: ایجاد تعهد و اعتماد به نفس، هدایت و علاقمندی به فعالیت های گروهی، ایجاد روحیه نو اندیشی و یافتن خود (احساس شخصیت، جرات و خلاقیت) به جای تقلید و حافظه مداری، دستیابی به شعور درک و تجزیه و تحلیل مسائل، کشف آنی پاسخ مسئله در یک محیط شاداب و فعال و بالاخره تداعی این مطلب در ذهن که موفقیت های بزرگ در گرو کارها و فعالیت های گروهی سالم است.

کلیدواژه ها

فعالیت گروهی، مشارکت، فضای آموزشی فعال، دانش آموزان پایه ششم، اقدام پژوهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.