تاثیر آموزش تمرین های تن آرامی بر میزان اضطراب امتحان دانش آموزان دوره دوم ابتدایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره وعلوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE06_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش خلفیان

کارشناسی ارشد روانشناسی، موسسه آموزش عالی سپاهان، آموزگار ابتدایی، اصفهان، ایران

احسان محمدی میرعزیزی

کارشناسی علوم تربیتی، آموزگار ابتدایی، کرمانشاه، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت های تن آرامی بر اضطراب امتحان دانش آموزان انجام گرفت. این پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون پس آزمون با پیگیری و گروه کنترل انجام گردید. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان پسر دوره دوم ابتدایی شاهین شهر که شر سال تحصیلی 99 - 98 مشغول به تحصیل بوده اند. برای تعیین نمونه ابتدا از بین مدارس شاهین شهر، دو مدرسه از دوره دوم ابتدایی به صورت در دسترس انتخاب شده و پس از هماهنگی با مسئولین این مدارس، از دانش آموزان پرسشنامه استاندارد اضطراب امتحان TAIابوالقاسمی وهمکاران 1375 گرفته شد و از بین دانش آموزان تعداد 40 نفر با بیشترین نمره اضطراب انتخاب شدند. سپس دانش آموزان به صورت تصادفی در گروه های آزمایش 20 نفر و کنترل 20 نفر قرار گرفتند. لذا روش نمونه گیری پژوهش حاضر، نمونه گیری در دسترس بود. سپس گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای و به صورت گروهی تحت مداخله با پروتکل آموزش مهارت های تن آرامی محقق ساخته قرارگرفتند. در پایان هر دو گروه در مرحله پس آزمون ارزیابی شدند. به فاصله یک ماه از پس آزمون، آزمون پیگیری انجام شد و داده ها با استفاده از روش آزمون های مکرر تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که آموزش مهارت های تن آرامی به طور کلی بر بهبود مشکلات اختلال اضطراب امتحانی تاثرگذار بوده است. همچنین باتوجه به پایدار بودن نمره اضطراب امتحان دانش آموزان، می توان نتیجه گرفت که این روش باعث ایجاد تغییرات ماندگار در میزان اضطراب امتحان دانش آموزان می شود.

کلیدواژه ها

مهارت های تن آرامی، اضطراب امتحان، اختلال اضطراب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.