اثربخشی و تداخل زبان مادری بر فراگیری زبان دوم (با تاکید بر زبان عربی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران
  • کد COI اختصاصی: MTCONF06_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا نوروزی

مربی، گروه زبان و ادبیات عرب، دانشگاه پیام نور

چکیده

بنا بر قوانین حاکم بر طبیعت علوم، هر بحث جدید درروند گسترش خود، با مسائل و موانع خاصی مواجه میشود. علم آموزش زبان نیز چنین است. یکی از مسائلی که با پیشرفت این علم مطرح میشود، تاثیر و نفوذی است که زبان مادری یا زبان اول بر فرد باقی می گذارد. زمانی که آموختن یک زبان دیگر آغاز میشود، زبان اول در آواها، لهجه و نیز ساختار دستوری زبان دوم اثر خود را نشان میدهد. باوجوداین تحقیقات، تابه حال هنوز هم این ابهام حل نشده ا ست و امروزه آموزش زبانهای زنده موضوع تحقیقات بسیاری ا ست و یکی از پدیده های زبانشناختی که توجه خاصی را از سوی متخصصان زبان ایجاب میکند، تداخل زبان مادری در زبان دوم است. به اختصار، بنا بر عقیده گالیسون، جلوگیری از تاثیر زبان مادری بر زبان دوم غیرممکن است. زبان مادری در آموزش زبان خارجی همیشه آشکارا یا پنهان به عنوان اولین مرجع ظاهر می شود. پس بهتر است که از این پدیده نظام زبان شناسی که آموختن غیرارادی زبان مادری است، در جهت آموزش زبانهای خارجی و تهیه و کاربرد روشهای آموزشی جدید مفیدترین بهره را گرفت. در این پژوهش سعی شده است جایگاه زبان مادری در آموزش واژگان زبان دوم تبیین گردد. ازآنجاکه واژگان، یکی از واحدهای ا سا سی نظام زبان را تشکیل میدهد و خود دارای سه جنبه مهم: صورت، معنی و توزیع در زبان هستند ازاینرو ما نیز واژگان زبان دوم را از این سه جنبه مورد بررسی قرار میدهیم همچنین تاثیرات زبان مادری بر زبان دوم مورد بررسی قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

زبان، زبان عربی، تداخل زبانی، زبان مادری، زبان اول، زبان دوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.